Zobacz pojedynczy post
stary 27-03-2009, 11:19   #42
Scobel
Redaktor

Scobel's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: IR/PL

Stan: Początkujący
Imię: Nenagh
Profesja: Rookstayer
Gildia: AoR
Świat: Nerana
Poziom: 57~
Skille: XX/YY
Poziom mag.: 0o
Pergamin Podanie na Moderatora.

1) Parę słów o sobie.

Cytuj:
Na imię mam Kamil, mam już na karku 24 wiosenki.
Od poniedziałku do piątku pracuje, a co drugi weekend studiuję.
Interesuję się komputerami od strony technicznej (Hardware), dużo czasu spędzam też "bawiąc się (grając)" na różnego typu konsolach (od automatów z lat 80, aż po dzisiejsze nowoczesne konsole (stacjonarne i przenośne)).
Dodatkowo interesuje się fotografią analogową oraz ultra szybkim filmowaniem.
Lubie także czytać książki (głównie wschodnia fantastyka (Rosyjska)). Moją pasją są też motory, a raczej ich odnawianie/renowacja.
2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy?, moderowanie na innych forach?).

Cytuj:
Na Tibia.pl pierwszy raz zalogowałem się w czasie kiedy w Tibii powstał świat Pacera (czyli w granicach 30 Marca 2004).
Jakiś czas temu byłem przez pewien czas (bodajże rok) w Supporcie Tibia.pl (z którego odszedłem sam po jego reorganizacji i ponownie już nie składałem podania).
We wrześniu 2007 roku z pomocą pewnego moderatora Tibia.pl podjąłem się próby ratowania/reorganizacji "Tibijskiej Gazetki", czyli Hunted.pl (siostrzana strona Tibia.pl). Zaczynałem jako Redaktor, obecnie (po przejściu wszystkich szczebli) wraz z 2 innymi osobami (Bosalem i Optymisticiem) staram się zarządzać ów stroną (Administrator).
W roku 2006 i 2008 byłem aktywnym moderatorem kilku światów w grze Ogame.pl.
Było jeszcze kilka pełnionych funkcji moderatorskich, ale było one "po znajomości" i na mało znaczących i już nie istniejących "prywatnych" forach.
3) Doświadczenie w grze Tibia (nie najważniejsze, aczkolwiek przydatne. poziomy, osiągnięcia itp.).

Cytuj:
Obecnie posiadam tylko dwie postacie: 58 poziom na Wyspie Nowych i 98 poziom na Stałym Lądzie. Największy poziom "mej produkcji" to 170.
A wszystko to działo się w czasie Tibii 6.xx do końca 7.xx (głównie).
Od pół roku nie logowałem się do Tibii, jak każdy mam inne zajęcia i pograć mogę co jakiś czas do momentu aż znów się coś "nie wypali", odnośnie tej gry we mnie. Więc nie można na mnie liczyć jeśli chodzi o aktywna grę w Tibię, co nie oznacza iż nie jestem na bieżąco z informacjami na jej temat (z racji pełnionej funkcji na Hunted.pl).
Brałem też przez ponad rok aktywny udział w projekcie Altaron, obecnie mam z nim urlop na życzenie, wolałem poświęcić się w 100% pracą nad Hunted.pl. Lecz powoli zbieram się by wrócić do projektu jako aktywny członek zespołu.
4) Dlaczego chcesz zostać moderatorem? Ile czasu jesteś w stanie poświęcić na moderacje?.

Cytuj:
Moderatorem chce zostać z dość banalnych powodów. Chce uporządkować pewną cześć tego forum, oraz dzielić się swym doświadczeniem z grupą ludzi którzy je obecnie tworzą a to wszystko po to by poprawić jakość informacji na stronie jak i na forum Tibia.pl.
Ilości czasu nie da się sprecyzować czy określić, ale zazwyczaj jest to od jednej do dwóch godzin dziennie, samej pracy nad forum.
5) Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?.

Cytuj:
To już jest chyba moje drugie podanie na owe stanowisko.
Wcześniej chciałem sprawdzić jak to jest "mieć władzę". Teraz już doświadczyłem to na innych forach, co zaowocowało tym iż spoglądam na to z całkowicie innej strony. Można napisać, że dorosłem lecz trafniej będzie jak napiszę iż już wiem z jaką to się wiąże odpowiedzialnością i ciężką pracą.
Użytkownicy raczej nie dziękują za ciężką pracą a nawet częściej się na ową pracę skarzą. Jestem jak każdy czasem kontrowersyjny w swych działaniach ale na ogół działam poprawnie i zawsze jestem gotów na dyskusje odnośnie np: odwołań.
Mam już spore doświadczenie i wiedzę która zawsze może okazać się potrzebna, doda też zawsze kolejny punkt widzenia w każdej konwersacji. Podanie składam głównie dlatego iż widzę jak Tibia.pl została w pewnym sensie "zaniedbana" przez "starszyznę" która odeszła lub przeszła na emeryturę, co jest znów normalnym przebiegiem. Obecnie w mych oczach Tibia.pl balansuje na granicy wzrostu i spadku przekazu. Ale tak jak udało się rozwinąć Hunted.pl, tak uda się zapewne z czasem sprowadzić Tibia.pl na prawidłowy, poprawny stary tor.
6) Czy miałeś konflikty z jakimś z moderatorów?.

Cytuj:
Nie przypominam sobie, jeśli takowe było to zapewne ja uważam je za dość "agresywne konwersacje" niż konflikty.
7) Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony? Jeśli tak, to napisz od razu w skrócie jakie.

Cytuj:
Po pierwsze próba powrotu w zmienionej formie do programu lojalnościowego CipSoftu. Bo tak być nie może iż żadna Polska strona nie jest włączona do tego projektu. Pośrednio ja a raczej ma praca przyczyniła się do wykluczenia Tibia.pl z ów programu. Ale myślę, że drzwi nie zostały zamknięte na zawsze i że to tylko kwestia współpracy oraz negocjacji.
Z własnego doświadczenia wiem iż bardzo irytują wszelakiego rodzaju błędy w postach, można temu zapobiec wprowadzając "automatyczny znacznik błędów".
Dodatkowo licznik realnego spędzania czasu na stronie przez użytkownika też może być ciekawym dodatkiem.
Powoli też nieubłaganie nadchodzi czas na odświeżenie wyglądu forum - jego uaktualnienie, w czym też mogę pomóc (chodź jak wiemy tym zajmuje się głównie Bosal).
Po nadchodzącej zmianie wyglądu na Tibia.pl pewnie wiele rzeczy będzie znów do "poprawienia", więc wtedy może okazać się przydatne me doświadczenie uzyskane przy podobnych sytuacjach na Hunted.pl.
8) Gdybyś miał wybrać 3 działy na forum, którymi najchętniej byś się zaopiekował to jakie by to.

Cytuj:
Mogę z czystym sumieniem zadeklarować tylko 2 działy na forum.
Tajemnice Rookgaardu oraz Mainland, na chwilę obecną tylko one mnie interesują i tylko w nich widziałbym swoją osobę jako moderatora.
9) Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie? Przekonaj nas.

Cytuj:
No nie wiem jak można w kilku napisanych zdaniach przekonać was do mej osoby ale spróbuję.
Posiadam wiedzę i umiejętności zdobyte tylko i wyłącznie przez swą upartość i po części dzięki ciężkiemu charakterowi. Dużo rzeczy zaczynam mając tylko podstawową wiedzę na ich temat, ale skutecznie i uparcie dokształcam się tak by z czasem być w tym czymś dobrym (chodź oczywiście nie zawsze się to udaje). Jestem osobą którą wiele rzeczy ciekawi i jak tylko może to poszerza swą wiedzę w ich kierunku. Mam też duże wsparcie znajomych i ich wiedzy, na których zawsze mogę liczyć w kwestii porady i pomocy (np: graficy, programiści itp, z którymi stale współpracuję).
Pozdrowienia
Scobel

To napisał Scobel z Altaron Team.

Ostatnio edytowany przez Scobel - 27-03-2009 o 11:26.
Scobel jest offline