Mam kilka obiekcji co do Twojej wypowiedzi Scobel, no ale nic związanego z samym podaniem. Dokładniej chodzi mi o...
Cytuj:
Przecie sam temat z założenia jest bezsensowny - wywoła on więcej spamu, offtopu i wielkiego nikomu nie potrzebnego żalu niż coś dobrego.
|
TYM razem, o dziwo, wywołał go bardzo mało, w porównaniu do wcześniejszych wyborów. W zasadzie o zbyt wielu sprawach tu się nie dyskutowało.
Cytuj:
Bo komentować to raczej można już "wyniki", niż same kandydatury, tym bardziej iż to nie użytkownicy a moderatorzy decydują kto zostanie nowym, jednym z nich.
|
Zwróć uwagę na to, że wybory na moderatora, to jakieś, mniej lub bardziej wielkie wydarzenie jest. Ludzie zatem mogą chcieć sobie podyskutować na ten temat. Imho to normalne.
Cytuj:
Sorry ale taka prawda jest iż z wyborów na wybory poziom samych zgłoszeń spada tak, że aż strach pomyśleć co będzie za następne dwa wyborcze tematy ...
|
Tutaj się nawet zgodzę. No ale z drugiej strony, przecież nie ma się czemu dziwić? Wszyscy Ci, którzy zapracowali sobie na posadę moderatora, udzielając się przez lata na forum zostali już wybrani. Niestety - ludzie nadający się na modka nie rosną jak grzyby po deszczu, z wyborów na wybory będzie ich coraz mniej, to normalna kolej rzeczy
Cytuj:
To że ktoś zmienia swe podanie pod wpływem czytania innych późniejszych podań to jest też kolejna zbędność, sprzeczność ...
|
Czy sprzeczność, to nie wiem. Jednak to prawda - jeżeli jest się bystrym - widzi się podania wzorowane na innych, czerpiące z niego pewne pomysły, czy "formy". Dlatego m.in, moim zdaniem podania powinny być wysyłane na PW. Drugi argument, to kwestia prywatności. Informacje na temat siebie, takie jak w punkcie pierwszym, niektórzy chcieli by zachować dla siebie. Nie widzę sensu w tym, aby każdy mógł sobie przeczytać co studiuję, ile mam lat, czym się interesuje i co robię w wolnych chwilach.
To chyba tyle.