Zobacz pojedynczy post
stary 27-03-2009, 16:55   #15
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
Ta, nie ma to jak porównywać wykształcenie średnie i wyższe. (chyba, że mówiąc "uczelnia", masz na myśli co innego, niż ja)
Sens mojej wypowiedzi był taki, że założyłem, iż on wiąże z turystyką/hotelarstwem/gastronomią w/e swoją przyszłość - i była to tylko taka mała, życiowa rada.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
A to prawda, dlatego studiowanie hotelarstwa (a raczej turystyki i reakreacji, bo kierunku hotelarstwo nie ma) to bardzo, bardzo głupi pomysł. Chyba że koniecznie chce się mieć "wyższe wykształcenie". Nie wiem, kto może być na tyle głupi, żeby się na takie studia wybrać. W tym przypadku ze studium pewnie jest podobnie, ale nie jest to regułą. Np. studium farmaceutyczne czy dentystyczne jest niezbędne, żeby móc wykonywać zawód, no i sporo można się na nich nauczyć.
No jest turystyka i rekreacja, specjalność - hotelarstwo i gastronomia. W każdym razie, zobacz http://www.mwsz.edu.pl/viewItem,tury...m_studiow.html. Są to studia dla ludzi, którzy chcą prowadzić własną działalność turystyczną (ot, biuro podróży czy hotel) - a to ma dosyć spory sens.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Exodus Pokaż post
masz chyba na mysli 'studium', bo mi sie liceum uzupelniajace kojarzy, z takim lecium jakby zaocznym, ktore sie robi po zawodowkach.
Racja, mój błąd - miałem na myśli szkoły policealne.

Ostatnio edytowany przez Gonzo - 27-03-2009 o 16:57.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem