Temat: Inne Knight's Thread
Zobacz pojedynczy post
stary 27-03-2009, 23:31   #246
Endrek_Knight
Użytkownik Forum

Endrek_Knight's Avatar

Data dołączenia: 26 04 2008
Lokacja: Ostrowiec Św.

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 81
Skille: 86/85
Poziom mag.: 6
Domyślny

#Inegvar

Miło że odwiedziłeś nasz temat. Specjalnie dla Ciebie, i też innych forumowiczów przygotowałem mały tutorial jak wkleić Screeny przy pomocy stronki www.imageshack.us

Krok 1:

Wchodzimy na wyżej wymienioną stronkę i naszym oczom ukazuje się coś takiego:

Nr. 1 - upewnij się że masz zaznaczoną opcję "image" (obraz)
Nr. 2 - przeglądasz swój komputer w poszukiwaniu fotek (po ostatniej aktualizacji stronki imageshack.us pozwala na uploadowanie wielu fotek na raz, co opiszę później).
Nr. 3 - kiedy już wybierzesz screena/screeny które chcesz zamieścić, kliknij na przycisk "start upload"

Krok 2:

Twoim oczom powinno ukazać się coś podobnego do poniższego screena.

Jest to miniaturka Twojego screena. Kliknij w nią, aby przejść do dalszego etapu.

Krok 3:

Tu powinno Ci się pojawić Twoje zdjęcie w pomniejszeniu. Jeśli się nie pojawi, to w niczym to nie przeszkadza. Kopiujesz link który zaznaczyłem na czerwono. Teraz wystarczy tylko wkleić go do "Odpowiedzi Tematu" i to wszystko.

Wracając do tematu uploadowania kilku zdjęć jednocześnie. Więc po wykonaniu punktu pierwszego (tylko z większą ilością zdjęć) naszym oczom ukaże się coś o podobnym kształcie do tego:

Są to miniaturki wszystkich zdjęć jakie uploadowaliśmy. Z tymi miniaturkami postępujemy tak samo jak w kroku 2 z pojedynczymi zdjęciami.

Małe FAQ:

Pytanie:
Jakiego rozmiaru będą moje screeny?
Odpowiedź:
Screeny domyślnie będą w rozmiarze rozdzielczości Twojego monitora.

Pytanie:
Jak mogę zmienić rozmiar screena?
Odpowiedź:
Jeśli wrócisz do screena w kroku 1, zobaczysz nad przyciskiem "start upload" opcję "resize image". Po zaznaczeniu tej opcji i wybraniu odpowiedniego parametru, imagehack sam przetworzy screena na wybrany przez Ciebie rozmiar.

Pytanie:
Co zrobić żeby pod screenem nie pojawiała się denerwująca reklama imageshack.us'a?

Odpowiedź:
Niestety, przy uploadowaniu pojawia się owa reklama, jednakże można to w prosty sposób "ominąć". Wystarczy ze skopiowanego linku, wyciąć następujące kody html'a.

Od razu przepraszam za offtopic, ale to już chyba druga prośba w tego typu sprawie. Mam nadzieję że mój mały tutorial przyda się na coś komuś.

Ostatnio edytowany przez Endrek_Knight - 27-03-2009 o 23:40.
Endrek_Knight jest offline   Odpowiedz z Cytatem