Temat: Reggae
Zobacz pojedynczy post
stary 01-04-2009, 17:31   #39
semilunaris
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xelius Pokaż post
Peja i jego ziomki są lepsze co? :|
Zapisujesz swoje teksty? Wiesz, ten był świetny. Taki śmieszny, rozśmieszył mnie. Dziękuję, że ubarwiasz moje szare i monotonne życie.

Polski rap jest słabej kondycji, to raz. Dwa, nie słucham takiej muzyki. Także nie trafiłeś, nie odpowiem w typowy dla Ciebie ,,zaczepkowy" sposób. Luz.

@Gonzo: Postaram się więc wydać obiektywniejszą opinię. Ściągnę album (teraz mi dowalcie, że korzystam z rapida ) i powiem, co o tym myślę. Atoli właśnie na chybił trafił odczytałem 3 teksty, jeden o Jahu, jeden o zajebistej imprezie, ostatni zaś, nawet mądry, o więzach i prawdziwych wartościach. Przez wzgląd na ostatni przesłucham wszystkie utwory.

@Tharion:
Jeżeli słyszysz techno/trzaski w techno to gratuluję debilizmu. Wrzeszczące metale, jak słusznie określiłeś krzyczą "Ave satan" tylko wtedy, kiedy wykonują gatunek muzyki nazywanej black metalem. Nie mów, to co wiesz, ale wiedz, co mówisz. A z tego co widzę nie wiesz nic. Przecież zawsze łatwiej obejrzeć na YT Behemotha w wersji alternatywnej i mówić o metalu/rocku jako ogóle.

@Regoor:
Tak, naprawdę tak uważam. Byłem na kilku festiwalach/koncertach poświęconej muzyce reggae (także nie siedzę w domu oglądając 1 teledysk i nie uważam się za nie wiadomo kogo). Nastrój, jaki tam panuje mi zupełnie nie odpowiada. Ten pseudo-paradygmatyzm, ta czystość i 'peace' co 2 kroki potrafią ogłupić. W gruncie rzeczy większość, która 'pisuje' co 2 kroki nie myśli ,,szanuję wszystkich", ale ,,chcę by mnie szanowano".

Idea muzyki mija się z celem. Znów dochodzę do wniosku, że jedyny rodzaj muzyki, jaki polakom wychodził to muzyka klasyczna. W sferze twórczości nieraz nie nadążamy za wschodem/zachodem/południem, ani północą. Większość tutaj sprowadza się do klepania hajsu. Takie Hemp Gru - pamięta ktoś? Początkowo: 'elo bracia, jedność elo', by potem przejść do jebania policji i zachęcaniu na paleniu zioła ;_;. Chciałbym zmienić to zdanie, naprawdę.

Gentelmans,
flame allowed. Teraz macie kozła ofiarnego, możecie jechać do woli.
  Odpowiedz z Cytatem