Temat: Reggae
Zobacz pojedynczy post
stary 01-04-2009, 23:21   #49
semilunaris
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vhaloir Pokaż post
@semilunaris
uwierz mi - nie znasz się na rapie.
to co tu wypisujesz jest po prostu śmieszne.
Na polskim rapie nie można się znać, bo byłby to mezalians dla duszy.

Napiszę coś, po czym może uzyskam elo wypaśny rispekt z Twojej strony:
Lubię rap o dupach. O tym, że są łatwe i powinny tylko ssać. Ssać i gotować*. I o tym, jak zarobić hajs żyjąc z zasiłku (pomijając to, że nie robi się nic, tylko siedzi na dupie i pali blanty za ,,kieszonkowe" od matki). Kurde, hwdp.

//Dobra, tak na poważnie//. Nie znać to ja się nie mogę na informatyce, matematyce rozszerzonej czy muzyce trance. Ale jak sam widzisz na takie tematy się nie wypowiadam, co najwyżej mogę poczytać z zainteresowaniem. Śmieszne natomiast jest to, że próbujesz ocenić moją wiedzę na temat muzyki wnioskując o niej z dwóch postów.

Rapu słuchałem ~12 lat temu, sąsiad teraz jest jakimś II ligowym producentem, ale żyje z tego. Na początku był rap amerykański, 'tylko to było'. Później zaś polski. Jestem ciekaw, czy pamiętasz bity składające się z 4 dźwięków i same rymy męskie w tekstach. Pewnie nie. Problem przedstawiany miał jeszcze jakąś wartość tak między w/w bogiem, a prawdą. Utwory poruszały tematy niedoli, uczuć, biedy, braku perspektyw itd. Co masz teraz? Teraz masz 5% ludzi gadających do rzeczy.

Lata 00-obecnie. Skubi dubi du-ja, Nowatory, Tedesy i inne nerdy. To nazywasz rapem? Rap w Polsce obumarł. Jedyne ciekawe zjawisko z nim związane to niektóre utwory OSTRego, FISZ i po części Eldoka. Reszta z utworami z gammą słów zawierających się w zbiorze: dupa, hajs, grubo, ziom, zioło, hwdp - powinna po prostu odejść z głową zwróconą w dół. Ale takie jest moje zdanie. Fajnie też od czasu do czasu wejść na portal hip-hopowy albo myspace i posłuchać wypocin młodych ludzi. Widać, że coś tworzą i niektórzy z nich chcą się oderwać od schematu ,,PLNów".

Ostatnio edytowany przez semilunaris - 01-04-2009 o 23:28.
  Odpowiedz z Cytatem