Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arav_ras
Dokładnie,jak ktoś organizuje to ma wstęp do imprezy odrazu ale to dopiero w 2012 o ile damy rade w co większość ekspertów wątpi,a nawet jak my się przygotujemy to na Ukrainie bieda aż piszczy wiec trudno powiedzieć ;/ Ciezko sobie wyobrazic ME Polska & Niemcy ( komu by sie chciało jezdzic od luksusu do syfu? ) Nasza polska piłka leży i kwiczy 
|
Nie wiem jak Ty, ale ja nie uważam, że żyję w syfie, ani, że Niemcy żyją w luksusie. Fakt, Niemcy są największym płatnikiem brutto w UE (tj. wpłacają więcej niż dostają), ale ich gospodarka oparta jest na socjalizmie i przez wielu uważana jest za "socjalistycznego, wymierającego dinozaura".
Powołując się na "ekspertów", w zestawieniu gospodarki naszej i niemieckiej - nasza jest dużo bardziej przyszłościowa.
Co więcej. Niemcy mają taką pozycje tylko dlatego, że były potrzebne reszcie Europy i Stanom (Stany Zjednoczone Europy, PAN-Europa, etc. - koncepcje zjednoczenia Europy). Inna rzecz, że stało się to kosztem Polski, ale cóż. Jeśli spełnią się deklaracje i prognozy, to za kilka do kilkunastu lat możemy mieć naprawdę fajne państwo.
Co prawda, do tego jeszcze długa droga, ale... cza być dobrej myśli.
@ Maax'ior
Nawet nie wiesz jak mi Cię szkoda...