Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wiecznyodpoczynek
Nie wiem jak Ty, ale ja nie uważam, że żyję w syfie, ani, że Niemcy żyją w luksusie.
|
Byłeś kiedyś w Niemczech ? Zauważ tam jaka jest kultura i porównaj ją z polską...
Ja uważam że "żyje" w syfie... ale nie w tym sensie że jestem biedny czy co, chodzi mi o np stan ulic, chodników, zagospodarowanie wolnych użytków ziemnych itp tam głupie drogi polne są dobrym asfaltem wylane, a u nas ? pfff jak załatają dziury to jest piknie już ( nie chce mi się wyliczać )
wgl Europejczycy (chodzi o bogatsze kraje) mają inne myślenie przyszłościowe, oni rozbudowują firmę przez wiele lat i dbają o nią, a co najważniejsze że to sami założyciele pracują w pocie czoła, dla nich świąt nie ma (są tylko te najważniejsze) a Polacy chcą tylko wydawać kasę i się bawić. Oni syna traktują jak zwykłego pracownika, a u nas go rozpuszczają. Jak gdzieś wyjeżdżam za granice to boje się mówić że Polak bo od razu inaczej na Ciebie patrzą.
przykład heh : idę sobie ulicą i widzę najebanego kolesia, podchodzę i słyszę bełkot Polaka

(to było w Niemczech akurat)
Przeprowadź ? pojebany jesteś bo nie mam zamiaru zostawiać rodziny ani zaczynać wszystkiego od początku.
no ciekawe kiedy upadnie... za "n" lat ?