Zobacz pojedynczy post
stary 08-04-2009, 21:49   #27
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez semilunaris Pokaż post
Na WFie wykonujesz X czynności, prawda? Od zwykłego siadu po przewrót w przód z półprzysiadu z zaakcentowaniem lotu. Dzięki neuronom lustrzanym nauczyłeś się większości ruchów z WF. Nikt nam nie wykładał książkowej teorii, że skip a polega na uniesieniu stawu kolanowego na wysokość mięśni prostych brzucha i tak naprzemiennie. Obserwując innych uczymy się, połączenia nerwowe powstają. Wf - > nowy bodziec - > polepsza się zdolność kopiowania przez mózg. Czyli wf -> względne dobro ;p To było tak w ramach ciekawostki.
Chyba że w tym sensie. Ale neurony lustrzane nie ograniczają się do tego, więc to nie jest tak, że tylko na wuefie się je angażuje Mimo to nie ulega wątpliwości, że ćwiczenia wymagające koordynacji ruchowej wpływają pozytywnie na funkcjonowanie mózgu. I wysiłek fizyczny w ogóle - dla mnie główną motywacją do ruchu jest świadomość, że tak naprawdę ćwiczę głowę

Cytuj:
Kurde, teraz Ci nie znajdę źródła, ale czytałem, że dla kobiet laktoza nie jest dobra. Laktoza = Glukoza + Galaktoza, o tym wiedziałem ;p Było właśnie opisane tak ładnie o różnicach między mężczyzną i kobietą, a nawet rasami a przyswajalnością substancji odżywczych i odurzających. Postaram się przypomnieć sobie tytuł tamtego artykułu i zgoogluję.
Że rasowe to na pewno, ale kobiety...? Wiem, że z przyswajaniem laktozy w ogóle sporo osób ma dziedziczne problemy, ale o tym nic nie słyszałem. W każdym razie to takie moje czepialstwo było, jednak jakbyś znalazł, to pokaż.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem