Zobacz pojedynczy post
stary 10-04-2009, 12:52   #20
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jorg Bruce Pokaż post
Nie często bywam na forum tibii.peel, ale zawsze gdy wchodzę zauważam jakiś super uber pro filmik jak pięć 10 lvli zabije 435 knighta, który jest keyloggerem. I nie raz te tematy nie są zamykane, tylko giną śmiercią naturalną, w długim czasie. A pro juserzy tego forum, często mogą się nabrać, więc apeluje o większy wgląd w dział filmy, bo w tym dziale jest najwięcej keyloggerów na całym forum, więc przydałaby się jakaś dobra kontrola tego działu. Wiem, że nie tak łatwo jest się nabrać, ale są tutaj i tacy, którzy wydają po 300 zl na chary allegro i po kliku dniach wchodzą pooglądać filmy, a na drugi dzień okazuje się, że nie ma chara. Więc apeluje do administratorów forum o to, żeby bardziej doglądali tego forum, ponieważ jest co raz więcej pseudo hakierów.
Latwo zauwazyc, ze jest to najszybciej wzrastajacy dzial na forum, zatem wymagajacy nieustajacej kontroli, co w tej chwili jest mocno utrudnione jesli wogole mozliwe ( prosze nie traktowac tego jako oficjalnego stanowiska serwisu ).

Druga sprawa jest taka, jesli uzytkownik nie jest skonczonym debilem, to jest swiadomy tego, ze znajda sie ludzie probujacy uzyskac roznymi sposobami dostep do jego konta. Dlatego kazdy niezaleznie od wieku, jesli, powtarzam, nie jest skonczonym debilem, powinien probowac sie zabezpieczyc jak rowniez doedukowac w zakresie tego, jak omijac niebezpieczenstwa.

Nie odpowiadam za ludzi ktorzy nie patrza co sciagaja i lapia sie na keyloggery w plikach .com, nie odpowiadam za ludzi ktorzy nabieraja sie na .s.cr. Moderacja, jakkolwiek dobra by nie byla, zawsze cos przepusci, wiec pierwsza ( i najskuteczniejsza ) linia obrony nalezy do uzytkownika.

Nalezy zachowac ostroznosc przy tematach z podejrzanymi nazwami ( MDW hacked itp ), nalezy zachowac ostroznosc gdy film wrzuca ktos, kto zalozyl konto 3 dni temu, nie ma avatara ( bo 99% podstawionych accountow nie ma ) itp.

Cytuj:
PS. Wiem, że modek nie może być 24/7 online, no ale sam zgłosił się na tą posadę i powinno go to zmuszać do wchodzenia na forum, wtedy gdy jest na komputerze.
Kompa uzywam srednio przez 16-18 godzin dziennie, z reguly caly ten czas jestem zalogowany na tibia.pl, zdarza mi sie nawet zostawienie przegladarki z otworzonym w oknie konkretnym tematem, nie znaczy to, na milosc boska, ze siedze i obserwuje czy czasem ktos nie podmienia linka.

Miejcie troche rezerwy co do mozliwosci moderatorow do biezacej obserwacji tematow.

Ostatnio edytowany przez Vil - 10-04-2009 o 12:55.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem