Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Herakles2
Witam wszystkich.
Mam bardzo interesujący problem z kontem. Od 2 dni próbuje się zalogować na konto, lecz wyskakuje komunikat "Account name or password is not correct." Wspomnę, że na koncie nie był założony Recovery key.
|
To pożegnaj się z postacią.
Cytuj:
Więc sprawdzam po kolei:
- klawiaturę czy nie zmieniła ustawienia klawiszy i TAB (wszystko OK)
- Account name i passy (wszystko OK)
- próba odzyskania konta też się nie powiodła "Incorrect account name or email address"
|
No to w takim razie ktoś włamał Ci się na konto.
Cytuj:
Jedyna możliwość jaką mogę wykonać to wykupienie "I need a new recovery key". Czyli oznaczało by to, że został już wyrobiony recovery key (ALE KIEDY PYTAM?. Dzień wcześniej grałem bez problemu a dziś mam recovery key nadany?
|
Hacker sobie wyrobił.
Cytuj:
Po pierwsze jeżeli ktoś zmienił mojego e-maila na koncie to powinienem dostać powiadomienie o takiej zmianie na e-maila (nic takiego nie dostałem, bo otrzymuję powiadomienia o nowej poczcie na telefon).
|
Nie przy zmianie recovery keyem.
Cytuj:
Po drugie fizycznie jest raczej niemożliwe by gość dostał recovery key w przeciągu 12 godzin.
|
Jest możliwe, bo recovery key gdy pierwszy raz jest wyrabiany to wyświetla się na ekranie, i trzeba go zapisać. Dopiero ponowne wyrobienie kosztuje 5 euro, i trzeba czekać kilka dni na niego.
Cytuj:
Po trzecie Last login jest mój.
|
Po prostu hacker się nie zalogował jeszcze.
Cytuj:
Wynika z tego, że jak zapłacę 24.56 PLN za "nowy" recovery key to dalej będę mógł się cieszyć swoim 57lvl harem.
|
Jeśli recovery key nie był wyrobiony, to nie otrzymasz recovery keya.
Cytuj:
Account name i passy znam tylko ja. Komputer jest chroniony antywirusem i zaporą systemową. Poza tym nie używam oprogramowanie nieznanego pochodzenia. Raz w tygodniu robię skanowanie całego komputera. Hijackthis też nie pokazał żadnych podejrzanych wpisów.
|
HijackThis nie musi nic pokazywać... ;-) Keyloggery są podchwytliwe.
Cytuj:
Więc pytam czy to jest pomyłka CipSoft czy celowe wyłudzenie kasy za mojego hara?
|
Na bank CipSoft chce wyłudzić hajs za Twoją postać. Po prostu sprawdzaj pliki, które ściągasz - nawet niektóre strony zawierające Ventrilo zawierają również keyloggera. Na nowym koncie polecam natychmiastowe wyrobienie recovery keya, pozdrawiam.
(imho, prowokacja)