Zobacz pojedynczy post
stary 16-04-2009, 09:43   #17
Calen Futh
Zbanowany

Calen Futh's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kele Pokaż post
@up
Kodzisz coś? ; >
Zaczynam. Wybrałem specjalizacje w technikum z programowania i uczę się pod kątem studiów właśnie. Tj. Wszelkie przedmioty zawodowe przyswajam z myślą, że kiedyś to przydadzą mi się na uczelni.

Cytuj:
Wlasnie myslalem tez o maturze z infy, ale jeszcze duzo ale to duzo mi brakuje. To teraz moze spytam o co innego. Jakie studia i gdzie polecacie. Polibuda, uniwerek czy cos innego ?

I czy w ogole jest to zawod, w ktorym zarobki sa nienajgorsze i bedzie dalo rade z niego utrzymac w przyszlosci rodzine ;-)
Matura z infy to dla mnie jakaś pomyłka jest. Nie dość, że poziom wielce wysoki, to jeszcze nie słyszałem o uczelni która by to pod uwagę brała. Mi nawet przez myśl nie przeszło żeby to zdawać. Co do uczelni to raczej polibuda- zawsze jest tak, że kierunki ścisłe, techniczne lepiej studiować na polibudzie. To tak jak hmmm...z technikum i liceum. Niby to samo, ale jednak ogólnie przyjęta wieść mówi, że technikum jest bardziej "ścisłe", a ogólniak to taki human (od czego czasami zdarzają się wyjątki). Co do zawodu to patrząc na wszelkie statsy informatycy jeszcze przez kilka lat będa potrzebni- czy to w Polsce czy poza nią, więc jeszcze się załapać powinniśmy bez problemu ; )

Kwestia matury: Zależy ile masz lat. W sumie zaczynasz się o to pytać dopiero, więc obstawiam, że niekoniecznie jesteś w klasie maturalnej (bo zazwyczaj tacy ludzie o tej porze wiedzą już co chcą robić). A jeśli nie jesteś w klasie maturalnej to trzeba poczekać i i zobaczyć w praktyce jakie będą wymogi na uczelnie dla ludzi z maturą po tych zmianach dotyczących obowiązkowej maty.

Ostatnio edytowany przez Calen Futh - 16-04-2009 o 09:46.
Calen Futh jest offline   Odpowiedz z Cytatem