Zobacz pojedynczy post
stary 21-04-2009, 15:02   #101
CNRDG
Użytkownik Forum

CNRDG's Avatar

Data dołączenia: 20 04 2009
Lokacja: Tokyo Dome

Domyślny

<KoniecznyOfftopMode>
@Exodus
Przypomnę szanownemu panu że zdanie zaczynamy z wielkiej litery. Jeśli już otwierasz "japę" to radzę jednak wcześniej pomyśleć, bo wydaje mi się że pieprzysz aby pieprzyć i nie dotyczy to tylko tej wypowiedzi, chyba że płacą ci za rolę forumowego błazna. Naprawdę masz 20 lat? jeżeli tak to współczuje.

@Mazur199
Tak samo, zdanie zaczynamy wielką literą. Radzę wrócić do podstawówki - składnia leży oraz do gimnazjum - nauczą cię argumentować opinię, a tego twojego cosia nawet nie da się nazwać opinią. Ale w jednym się zgodzę, avatar normalnie wszystko mówi o człowieku, pewnie, aha, no... Skąd tacy idioci się biorą? Nie, rly.
</KoniecznyOfftopMode>

Na film DB wybiorę się pewnie w tym tygodniu, ale po trailerach oraz relacjach znajomych nie spodziewam się zbyt wiele. Tak się dzieje gdy ludzie bez pomysłu/wiedzy biorą się za realizacje filmu przekraczającego ich umiejętności. Zresztą wątpię by ten film z założenia miał być "udany" wiadome było że ekranizacja tak popularnej serii będzie miała wielu widzów. Czytałem gdzieś że biorą się już za drugą część...

@down
Ależ mi chodziło jedynie o twoje dobro. Myślisz że komuś zaimponujesz? To wygląda dokładnie tak "Nie nauczę sie poprawnej polszczyzny bo nie!". Życzę powodzenia w życiodajnej pracy jaką jest kopanie rowów, good luck robocop. Jak już mówiłem, zdanie zaczynamy z wielkiej litery a kończymy je kropką, po przecinku naciskamy "spacje". Dodam jeszcze punkt z regulaminu forum "Nie wolno: kaleczyć języka polskiego. Wielu użytkowników ma z tym problem. Przed wysłaniem posta radzimy wkleic go do ulubionego edytora tekstowego, by uniknąć żenujących czasem błędów w pisowni." Nikt nie zmusza cię abyś pisał poprawnie o ile jest to twoje własne, podwórkowe forum.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mazur199 Pokaż post
szacunek do kraju(czyli równiez mowy) moge pokazywac na wiele innych sposobow,a nie pisaniem na forum o tibii uzywajac perfekcyjnej polszcyzny
Who cares? Na tym forum są jednak ludzie którzy wchodząc w temat woleliby zobaczyć wypowiedź w języku polskim, to się tyczy również interpunkcji, a fochy typu "Wystarczy że nie piszę "ktury" a w resztę mam wyj..." możesz prezentować rodzinie/znajomym. Z twojej wypowiedzi wynika że na tym forum nie znajduję się godna osoba, którą mógłbyś zaszczycić swoimi umiejętnościami poprawnego pisania. I jeżeli uważasz że twoje rozklekocone zdania nie rażą w oczy to się mylisz. Więc ja również powtórzę: Nie chcesz trzymać się (zresztą jak widać dla ciebie zbyt wysokich) podstawowych wymogów, to opuść to forum i stwórz własne na którym możesz nawet pisać od tyłu. Mogłem cię zaskoczyć ale interpunkcja to jednak podstawa...

@Muszkiet
Przytocz fragment w którym oznajmiłem zakończenie offtopu. Zresztą nie twierdze że mój poprzedni post nie był offtopem, ten jest 50/50 ;] Wątpię by temat filmu był zakończony, każdy ma prawo do swojej opinii i na pewno nie wszystko zostało powiedziane.

@Ulrikk
Omg, wiesz co to jest cytat? To nie są moje słowa, skopiowałem to, co już napisane było. Przykro mi, fail.
Też nigdzie nie napisałem że się nie mylę, bo się mylę i to często... Ale bynajmniej nie prezentuje postawy że nie chce nic wiedzieć, i tylko o to mi chodziło. Ktoś kto robi błędy a nie chce ich poprawić to dla mnie porażka.

Ostatnio edytowany przez CNRDG - 21-04-2009 o 17:09.
CNRDG jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.