Po pierwsze, to co to ma wspólnego z efektywniejszą ochroną prywatności? Polityka prywatności a ochrona prywatności to 2 rózne pojęcia, bardzo mało powiązane ze sobą wbrew nazwie. Po prostu od teraz legalnie mogą pobierać podstawowe informacje o systemie gracza.
Po drugie, te informacje, które zbierają, nie mogą służyć do sprawdzania, czy jest bot zainstalowany i czy działa. A innych informacji, niż wymienili, nie mogą pobierać z twojego komputera, bo nie wolno bez wiedzy i zgody użytkownika pobierać żadnych informacji o jego komputerze. Mam prawo mieć swoje rozebrane zdjęcia i nazwać je "bot_do_tibii
.exe" i nikomu nic do tego
Do sprawdzenia, czy ktoś używa bota, są lepsze sposoby. Jak ktoś zna się na programowaniu (dobrze), to zapewne sam potrafi wymyślić kilka takich sposobów. Ten, który jest stosowany w Tibii, nie wymaga żadnego sprawdzania, co gracz ma uruchomione.
Informacje te według mnie mają posłużyć do określenia, ile ludzi gra na jakim systemie operacyjnym, w jakiej rozdzielczości oraz z jakiego są kraju, żeby łatwiej było określić CipSoftowi w jakim kierunku powinni rozwijać dalej grę.
@Martka o odwoływaniu się nie było nigdy mowy. Po prostu jeśli ktoś nie akceptuje polityki prywatności albo regulaminu gry, ma prawo nie grać i tyle. Musieli o tej zmianie poinformować wcześniej żeby nie było gadania typu "a bo ja nie wiedziałem, że coś będziecie pobierać, a wy mnie teraz nielegalnie szpiegujecie."