Zobacz pojedynczy post
stary 23-04-2009, 02:02   #127
nepton
Użytkownik Forum

nepton's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 165
Domyślny

1. Parę słów o sobie (imię, wiek, zainteresowania, szkoła/praca);
Przemek, 22 lata, interesuję się fantastyką, programuję systemy CMS i sklepy w PHP
2. Doświadczenie na forum tibia.pl oraz innych stronach;
rok byłem supporterem tibia.pl, 3 lata udzielam się na (obecnej) tibia.wikia.com
3. Znajomość angielskiego (czy jesteś w stanie przetłumaczyć dłuższy tekst);
Bardzo dobra znajomość angielskiego. Niestety tragiczna dysortografia dyskwalifikuje mnie z funkcji tłumacza
4. Doświadczenie w Tibii (poziom, osiągnięcia, ile czasu poświęcasz na grę);
165 lvl knight, od stycznia 2008 nie gram regularnie, wcześniej 3 lata gry
5. Pomysły na rozwój strony (jeśli masz - napisz jakie);
- Jeśli Tibian Earth ma zostać reaktywowana, uważam, że mapa taka mogła by pokazywać o wiele więcej niż tylko respy potworów. (Oczywiście dodawanie respów potworów ma najwyższy priorytet, i pochłonie masę czasu, ale nie trzeba potem spoczywać na laurach). W przyszłości można dodać do mapy np. NPC, Teleporty/ przejścia , Niebezpieczne miejsca (np. wieżyczki, pułapki, pola ognia), Informacje o Domkach, informacje o skrzynkach/ przedmiotach respiących się na mapie, informacje gdzie skillować, gdzie jest niebezpiecznie na danym poziomie. Można też np. dodać "drogi questów" (zestaw różnorodnych znaków wrzuconych do jednego worka pokazujących drogi do miejsc gdzie musimy się udać, co mówić, co i gdzie robić, z czym walczyć itd. w konkretnym queście). Dobrym pomysłem byłoby też stworzenie różnorodnych filtrów pokazujących na mapie tylko pożądane przez użytkownika informacje.
- Można też np. pozwolić użytkownikom tworzyć własne pliki (np. xml i stworzyć jakiś tool do łatwego ich tworzenia) zawierające różne oznaczenia na mapie, tak aby w ten sposób mogli dzielić się informacjami ze swoimi znajomymi. Pliki takie mogły by być umieszczane na zewnętrznych serwerach, a gracze mogli by podawać sobie linki do tibian earth które automatycznie odpalały by te pliki. (Pracowałem już nad takim rozwiązaniem dla Tibian Earth w wersji Google Maps API). (W ten sposób można by też udostępnić normalnym użytkownikom możliwość uczestniczenia w uzupełnianiu respów potworów).
6. Dlaczego chcesz dołączyć do grupy support?
Lubię mapować teren, zbierać informacje, liczyć respy potworów. Od samego początku spodobał mi się pomysł Tibian Earth i chciałbym go dalej rozwijać.
7. Czym najchętniej byś się zajął/zajęła (tłumaczenia, potwory, przedmioty, questy, mapy);
Mapy do Tibian Earth, liczenie respów potworów do Tibian Earth, tworzenie spoilerów do questów.
8. Dlaczego powinniśmy przyjąć właśnie Ciebie?
W swoim czasie zmapowałem około 80% terytorium tibii (licząc z tymi filmami które niestety nigdy nie zostały dodane). Mam opracowane szybkie techniki mapowania dużych połaci terenu, tak aby nic nie ominąć i tak żeby jak najwięcej było widać. Mam też opracowane własne techniki na liczenie potworów tam gdzie respią się w dużych ilościach. W swoim czasie dodałem do mapy około 25-40% respów potworów. Po za tym mam spore archiwum filmów na tibicam które zostało mi z mapowania.
Post został edytowany prawdopodobnie około 30 razy, ze względu na chorobliwe podejście użytkownika tego konta, co do zwięzłości wypowiedzi, jasności przekazu, stylistyki oraz ortografii z którymi to rzeczony użytkownik nie radzi sobie najlepiej.
Za wszystkie powstałe w wyniku tych działań utrudnienia przepraszamy.

Ostatnio edytowany przez nepton - 23-04-2009 o 03:22.
nepton jest offline