Zobacz pojedynczy post
stary 23-04-2009, 06:20   #1
yarme2
Zbanowany

Data dołączenia: 23 02 2009
Wpisy bloga: 1

Domyślny Czy to koniec?

Czy to już koniec? Czyżby te fake'i się skończyły?
Tyle świetnych spriterów, opowiadań, scenariuszy, postaci i wydarzeń - to wszystko, skończyło się nagle, w mgnieniu oka...
Pozostały tylko dymiące szczątki.

Od prawie miesiąca, na forum nie ma nowego fake'a. Prawie miesiąca. To najgorszy okres, jak kiedykolwiek tutaj panował - to nie atak idiotów, czy nupów, nie panowanie ,,Elyty Fakeofej", nie kłótnie były najgorsze - to ta wielka cisza. Po prostu pustka. Parę osób, pisze w tematach typu ,,świat wg. Bundych", czy ,,M jak Miłość". Co i rusz, ktoś deklaruje gotowość do stworzenia fake'a, ale na słowach się kończy. Tylko na słowach. Ten dział obumiera, jak wszystko czym się nie zajmujemy. Ten dział, stanowiący w pewnym stopniu subkulturę, obumiera. Urządzanie akcji, mających na celu ożywianie go, nie ma sensu - trzeba to robić nie w wielkim Iwęcie, tylko małymi kroczkami. Wydawać, komentować, tworzyć, otwierać painta - parę prostszych. Bo z doświadczenia wiem, że wielkie akcje sens mają na krótki czas, później wszyscy o nich zapominają.

Przede wszystkim, ludzie odchodzą. Do modowania innych gier. Do Blendera, milkshape, czy nawet na digarta. Czasem po prostu, przestają tu wchodzić - i zapominają o tym dziale. Inni, nie mają tyle szczęścia - wciąż o nim czasem myślą, zazwyczaj są to ci, którzy spędzili nad tym sporo czasu ( np. ja, który siedzę tu od 2006, mówicie co chcecie - ale 3 lata to sporo ). A mimo, że inne działy nie narzekają na brak osób, do fake'ów mało kto przybywa. Możecie mnie zakrzyczeć, mówiąc, że to nieprawda - to wasze zdanie.

Zapraszam do dyskusji
yarme2 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.