Zobacz pojedynczy post
stary 23-04-2009, 11:51   #43
bardzoprostynick
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 04 2009

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hovvner Pokaż post
Gratulacje dla tych, którzy godzą się na instalacje spyware byleby grać w 'jakąś gierkę' <3
Jesteś dzikusem? Przecież wiele gier i programów wysyła takie dane, aby w przyszłości było jak najmniej błędów w stosunku hardware - software?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dziqsek95 Pokaż post
Skoro będą weryfikować parametry naszego PC to czy jak ktoś gra na 2 różnych PC w zależności od sytuacji to grozi mu jakaś kara za to (ban)? Czy będzie to uważane jako sharowanie konta jeżeli raz będą jedne parametry a raz inne? To mnie zastanawia... Czy to znaczy, że teraz można grać tylko z jednego PC bo jak wykryją różnice parametrów czy też systemu to uznają to za share acc. ... Sprawdzane jest IP to rozumiem czy ktoś nie sharuje ale też nie zawsze da sie grać i nie zawsze jest możliwość grać z jednego PC oraz z tego samego podłączenia do internetu co za tym idzie jednego IP... Aż jestem ciekawy czy ta zmiana coś wniesie pozytywnego...

Też mnie ciekawi, bo oprócz dwóch pc mam laptopa i całkiem inne konfiguracje + mam IP publiczne i radiówkę w której mam 3 własne IP. Jest jeszcze masa niezabezpieczonych wifi. W 5 sekund mogę zmienić kompa i IP więc ciekawe czy mogą mnie zbanować bo przecież nie złamałem regulaminu...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez fazi123 Pokaż post
Myśle że w kazdym z update cos laduja do klięta tibi i nie ma to tamto bo po 24 h wychodzi nowa wersja mc botow i inny syf
A myśle rownież iż nie moga czytac twoich danych na kompie chociaz nie wiem ale jsli by tak bylo to juz jest nie legalne
i po ubdate napewno na bocie nie bede mykal xD
i Wam radze to samo
Na przykład w tamtym roku wpakowali do tibii kiełbasę i litr wódki. Tylko nieliczni znaleźli.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MrLovex Pokaż post
No to fajnie, CIP Soft wykryje, pirackiego Windows'a i napisze raport do Microsoftu, a po jakimś czasie kochana policja zapuka do naszych drzwi.
Jeśli wiek w Twoim profilu jest prawdziwy to mam pytanie gdzie ty się człowieku urodziłeś? Na stacji orbitalnej i dopiero teraz wróciłeś na Ziemię? Dobra powiem krótko, im nie są potrzebne takie dane, a jeśli chcesz wiedzieć stare zdanie Microsoftu to oni dawno powiedzieli, że w jeden dzień mogą wyłączyć każdy piracki system podłączony do sieci począwszy od windows 2000. Jeśli myślisz, że ludzie którzy projektowali ten system i mają dostęp do zamkniętego kodu źródłowego nie potrafią takich rzeczy to jesteś z innego świata.

Odnośnie systemów, konfiguracji itp. to może im chodzić o rozwiązywanie konfliktów oprogramowania z różnymi konfiguracjami, albo patrzą jaka grupa komputerów przeważa. Może planują tworzyć nowe gry i chcą wiedzieć jak to jest ze sprzętem i pod jaki bardziej się dostosować bo same ankiety na stronie www mało dają. Wchodząc na to forum administratorzy też mają statystyki odnośnie wersji systemu operacyjnego, przeglądarki.

Czy 2% użytkowników tego forum skonfigurowało chociaż firewalla? Wiecie co procesy systemowe wysyłają? A macie w ogóle tego firewalla? :|

Napewno Cipsoft teraz siedzi i wam przegląda dokumenty, czyści konta bankowe i pisze raporty na policję za pirackie oprogramowanie :/

Bójcie się lepiej innych pomysłów, na przykład apple opatentował kamerę na środku monitora lcd pod matrycą tak, że jej nie widać. Taka kamera może śledzić wzrok i wam wyświetlać reklamy tam gdzie patrzycie... Ale to też za kilka lat najwcześniej.

Ostatnio edytowany przez bardzoprostynick - 23-04-2009 o 12:30.
bardzoprostynick jest offline