Zobacz pojedynczy post
stary 23-04-2009, 20:16   #46
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Foxium Pokaż post
W obecnym newsie nie ma nic o IP ale w tym poprzednim 22 marca jest wyraznie napisane ze beda tez mieli dokladny wglad w logi IP, i teraz mi powiedz jak to sie ma do usprawniania gry.
I co im z tego, że mają adres IP? Na tej podstawie mogą:
1) złapać ludzi, którzy sharują postać od 2 różnych providerów, szczególnei z 2 różnych krajów.
2) dowiedzieć się, z jakiego kraju mają najwięcej graczy
i tyle. Sam fakt, że z tego samego IP łączy się wiele osób o niczym nie świadczy. W akademiku miałem ponad 600 osób na jednym IP, niby skąd mam wiedzieć, kto z nich gra w Tibię? I zresztą co mnie to obchodzi?

Nie wiem, czy wiecie, ale nawet fora internetowe zapisują, z jakiego IP pisał dany user. W kilka kliknięć moderator może sprawdzić, kto jeszcze pisze z tego IP oraz z jakiego innego IP pisze dany user, i kto jeszcze z tamtych numerów pisze... Jesteście szpiegowani! Na większości strona zapisywane też są informacje, w jakich rozdzielczościach ludzie pracują, jakich używają systemów operacyjnych, przeglądarek, wersja flasha, wersja javy i masa innych informacji. Bo takie informacje są bardzo przydatne, i to nie do ścigania tego biednego spamera, tylko do dopracowywania strony do użytkowników. To samo tyczy się gier. Adres IP mówi, na jakim łączu siedzisz, od jakiego providera, z jakiego kraju. To są bardzo przydatne informacje dla autora gry online!
Cytuj:
a to ich akurat obchodzi, ja rownie dobrze moge powiedziec ze kumpel/brat podpatrzyl moje passy i odpalil gre z botem a ja dostalem za to bana.
I pewnie bym sie tak tlumaczyl tyle ze za te ich "auto bans" oni nawet nie chca sluchac wymowek I tak samo bedzie tutaj.
Jesli zalogował się twój kumpel, to dzielicie konto i to jest kolejny powód do bana Dla twojego dobra cię mogą zbanować, bo dzięki temu twój kumpel nie zrookuje ci twojego ukohanego knajta, co wali z axa i ma 250 poziom Prawdę mówiąc znam wiele osób, które wolały by dostać w takiej sytuacji bana i poczekać sobie miesiąc, niż stracić kilkadziesiąt poziomów.

Cytuj:
Też mnie ciekawi, bo oprócz dwóch pc mam laptopa i całkiem inne konfiguracje + mam IP publiczne i radiówkę w której mam 3 własne IP. Jest jeszcze masa niezabezpieczonych wifi. W 5 sekund mogę zmienić kompa i IP więc ciekawe czy mogą mnie zbanować bo przecież nie złamałem regulaminu...
Myślisz, że jestes jedynym, który ma kilka komputerów? Oczywiście, że nie, i CipSoft na pewno sobie z tego zdaje sprawę, więc nie sądzę, żeby to był powód do bana.

Cytuj:
No to fajnie, CIP Soft wykryje, pirackiego Windows'a i napisze raport do Microsoftu, a po jakimś czasie kochana policja zapuka do naszych drzwi.
Przecież w tej ich polityce prywatności jest wyraźnie zaznaczone, że tych informacji nie będą udostępniać.