Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny
Ja myślę, że problemem Tibii jest brak ograniczenia levelu. Jeśli nie jakiegoś sztucznego limitu, to przynajmniej naturalnej bariery, tak jak w przypadku skilli. Początkowo wydawało mi się to wielką zaletą (na przykład w Baldur's Gate irytowało mnie, że po przejściu 2/3 gry mam już maksymalny poziom i moja postać się dalej nie rozwija), ale widząc jak ludzie do tego podchodzą, zmieniłem zdanie. Do tego Cipsoft cały czas idzie powergamerom na rękę, tworząc coraz to lepsze expowiska, nowe bossy, z których spadają przedmioty, o których wcześniej przeciętny Tibijczyk nie mógł nawet marzyć. Wypada się już więc tylko pogodzić z faktem, że za jakiś czas magic longsword będzie po prostu ot, takim sobie mieczykiem dla mid-leveli...
|
tak! medzik long sword powinien leżeć w jakimś skarbcu np w Kazo a ty będziesz codziennie tam przychodził patrzył > szedl do ubikacji zrobić swoje i wracał, to myślenie wasze mnie zabija i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.
tak btw do innych wypowiedzi: Kiedyś to było kiedyś każdy miał mniejszy lvl dlatego ta gra była ciekawa.
Piękne zdanie które przewija się w każdym poście "kiedyś było lepiej" dlaczego? BO TO BYŁY POCZĄTKI GRY I KAŻDY ZACZYNAŁ OD 1 LVLA WIĘĆ? BYŁY MNIEJSZE LVLE WIĘC? BYŁO CIEKAWIEJ TRUDNIEJ? (powtarzam się) - użyjcie może w końcu tego mózgu.
Wy chyba chcecie żeby na real Tibi było jak na Otsach, co 2 lata restartować serwer.