Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
Jak ci się nie chce szukać argumentów potwierdzających twoje tezy to ja wrzucam cię do worka z napisem "idioci" i ciepło pozdrawiam. Ale ok, chciałeś rzucić fajny tekst i nie wyszło, zapomnijmy o tym.
Wymśliliśmy sobie bogów. Uraziłem cię? Mam to w dupie, bo to, że wymyśliliśmy sobie bogów to fakt. Nadal sobie ich wymyślamy. Jesteś już śmiertelnie urażony?
To powinno wynikać z twojej wypowiedzi. Nie wynikało, więc o co masz pretensje?
Ok. Uznajmy więc ku obopólnej radości, że planeta Ziemia opanowana jest przez ludzi.
|
Było to trochę temu, i nie pamiętam w jakich tematach. Nie mam ochoty spędzać połowy dnia na przeszukiwaniu forum. To nie nazywa się idiotyzm, lecz lenistwo. Ale OK, uznajmy, że chciałem rzucić fajny tekst i nie wyszło.
Jeśli masz w dupie rozmówce, to z dyskusji na jakimkolwiek poziomie raczej nici. Powiem tylko, że brak jednoznacznych dowodów istnienia Boga nie jest dowodem na brak Boga.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
A co nas różni od zwierząt?  Chyba to, że tylko my uważamy się za panów świata. No i może my, jako jedyni na tej planecie wymyśleliśmy sobie boga (a nawet paru).
|
Z twojej wypowiedzi również powinno wynikać, że znasz więcej niż dwa powody. No i nie mam pretensji.
Dobra, uznaje.