Jeszcze jedno, napisano że tibia ma pozostać dalej grą trudną z czym nie moge się zgodzić biorąc pod uwagę to co się wydarzyło od tibi 7.6. Przykład: hotkeye, celowanie runami w battle, blesy, nie trzeba stać by sprzedać jakiś item, nawet śmiecie teraz sprzedasz u djina, czy Rashida, no i Yalahar stolica nobstwa. To ostatnie zwykle jest zawsze zajęte przez grupy rządzące i zwalniane na ich życzenie, lecą tam bohy z byle nietoperza, a jakiś chłam jest silniejszy niż DL. Miejsce dla ludzi którym się nie chce chodzić za daleko i waścić. Te 69% zadowolonych to ludzie sobie nie radzą i błogosławieństwem jest dla nich ułatwianie rozgrywki. Choć nie jest zły pomysł aby blesy obniżały wypadnięcie itemu, to jest to krok w celu zlikwidowania aola i facców już nic nie będzie chronić, co za tym idzie prawdziwe są słowa że jedno ułatwiają, a drugie utrudniają. Myślę że blesy będące na faccu poinny być dostępne dla wszystkich w ramach wyrównywania szans, żeby ktoś kupił pacc musi ktoś pograć na faccu i zauważyć zalety gry.
Co do systemu protekta przy zmianie poziomu to dobry sposób na uniknięcie śmierci: wystarczy wchodzić góradół i jesteście nieśmiertelni, czekamy aż się kolo znudzi lub battle zniknie. Kiedyś tyle botów nie było, w każdym ekspowisku, a te na dachach to mi nie przeszkadzają
Ostatnio edytowany przez Hokoczu - 10-05-2009 o 00:38.
|