Zobacz pojedynczy post
stary 10-05-2009, 19:11   #267
Askaral
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 01 2006
Lokacja: Tchais

Imię: Wychowawca
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 27!
Skille: wielkie
Poziom mag.: He
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
W Tibii latasz po lasach i jaskiniach, klepiesz potworki wszystkich ras, ksztaltow i kolorow bez zadnego konkretnego celu. Interakcja z 95% srodowiska ogranicza sie do zaatakowania, zabicia i zebrania lootu. Mitologia zanikla, bo nie ma zadnego przelozenia na realia gry, mityczne potworki w typie Ruthless 7 albo ich minionow sluza jako dostarczyciele loota, resztki zagadek istnieja tylko dlatego ze nie ma do nich na razie rozwiazania ( bazyliszek i pare innych miejsc ), bo cala reszta juz od dawna ma gotowe spoile. Praktycznie wszystkie questy rozwiazuje sie bez interakcji z NPCami, w duzej ich czesci nie trzeba nawet robic nic oprocz otwarcia skrzynki z nagroda. Gdzie ty tu widzisz RPG, skoro malo ktory gracz nie styka sie nawet z tekstem pisanym o objetosci wiekszej niz "Do you want to sell XXX for YYY gold?"?
A wszystko miedzy innymi przez te zasrane straty po dedzie.Malo kto chce sie bawic bo prawdziwa zabawa = odbjanie durnego lewela przez kilka h/dni. Polujac (albo raczej powinienem uzyc slowa ktorego nienawidze - expiac) zawsze bedziemy uwazac i patrzec, czy cos nas nie zabije. Nie fajniej i ciekawiej byloby po...e**pic bez swiadomosci "pomyle sie i spedze tu jeszcze 10h"?

Co do klimatu - dla mnie klimat tej gry przeminal juz dawno. Zawsze uwielbialem lazic po jaskiniach i zwiedzac, odkrywac. Obecnie nie ma miejsc w tibii ktorych bym nieznal ani tajemniczych wlasciosci tego i tamtego ktorych bym nie umial wyliczyc. Dla mnie to jakby game over. Dawniej bardzo mnie fascynowala ruthless seven i wreszcie wyszedl ich slugus Orshabaal, ktory mordowal po 600 osob i pozostawal niepokonany. Ale w koncu ktos wynalazl magiczny sposob i do teraz wielki i potezny Orsz pada od byle zlepku wyexpionych, wyfrostowanych, no i oczywiscie najczesciej wyboconych maniakow.

Do wszystkich ktorzy narzekaja: Czemu w takim razie nadal w to cos gracie? Ja pewnego pieknego dnia pomyslalem sobie "ta gra jebie" i skonczylem z aktywna gra. Dobrze wam radze, zrobcie sobie chociaz miesiac przerwy, zagrajcie w cos innego zamiast sie bawic w tibie.
Jeśli powyższy post w jakikolwiek sposób łamie regulamin forum to śmiało zgłoś go moderatorowi. Ja dostanę punkty, które później wymienię na nagrody a ty będziesz miał satysfakcje z wypełnienia swojego obowiązku.

Ostatnio edytowany przez Askaral - 10-05-2009 o 19:13.
Askaral jest offline