Adob... Miało być bez białych napisów! xD
No a tak w ogóle, to jest teraz dobry czas na lvl'owanie na gMS, bo dzięki eventowi (który trwać będzie jeszcze ponad miesiąc), postacie z poziomem 10-30 potrzebują 50% normalnej liczby expa, aby awansować na kolejny poziom, a postacie 30+ 25% pierwotnej liczby doświadczenia. Ponadto, wypadają tzw. "maple leafs", które możemy zamienić na Maple Itemy (haty, earingi, bronie, oraz scrolle [40% - efekt taki jak przy 10%; działają tylko przy używaniu na Maple Itemach).
A co do dyskusji kilka postów wyżej na temat gry, a głównie tego co w niej jest takiego "; O" xD. Grałem w wiele MMO, ale tylko tutaj doświadczyłem tak dobrego kontaktu z innymi graczami. Baardzo dużo osób to życzliwi, przyjacielscy i chętni do pomocy Maple Plejerzy xD. Oczywiście, są wyjątki, ale bez nich gra byłaby nudniejsza

. A co do questów, to te opłacalne i wciągające zaczynają się od 35lvl+. Widać też, iż NEXON dba o graczy - dużo eventów, ulepszeń, konkursów. Ponadto ostatnio wiele osób przestawało grać, bo "nie miało co robić" - tak więc wprowadzony został Monster Book. Nazywany "pokedexem" służy do zbierania kart z wszystkich potworów (zarówno tych pospolitych, jak i bossów). Drop tych kart jest bardzo rzadki i nie można ich w żaden sposób kupić/sprzedać. Można posiadać max. 5 kart każdego "gatunku", za każdą kolejną otrzymujemy jakieś wzmianki o potworze (najpierw sam wizerunek monsterka, potem ilość hp/mp, następnie jego krótka "historia", kolejna karta daje nam możliwość poznania wszystkich jego dropów, a dzięki ostatniej karcie widzimy wszystkie miejsca występowania danego pokemonka xd).
Tj. Ja gram bo się fajnie epxi i jest miła dla oka grafika, ale każdy lubi co innego xD