Jest to do zrobienia i widzę, że jednak niektórzy z was starają się jakoś wybronić knighta i zastanawiałem się czy jednak dało by się jego profesje zastosować do tego o czym wspomniałem. Wydaje mi się, że dało by się, pod warunkiem, że knight ustawił by się w pozycji dobrze przemyślanej. Zastanawiam się czy nawet nie napisać o tym artykułu i wyjaśnić co miałem na myśli mówiąc o "niewidzialnej i nieśmiertelnej profesji" Chodź uważam, że drogą internetową jest to o wiele trudniej przekazać bo przecież łatwiej to przekazać słownie, dlatego sporo zajeło by mi rozpiska na ten temat. Zrozumcie Ludzie ja nie mówie o tym, że knight to jakieś ścierwo czy szmata bo po pierwsze nie mnie przystoi wogóle wypowiadać takie słowa na kogo kolwiek tu na tym forum, większość z was to nie wychowani ludzie i brak wam kultury i szacunku do drugiega człowieka. Ponieważ Tibie opanowało tak zwane "Polskie przedszkole" i z nikim normalnym nie idzie się dogadać. Ale to nie ich wina i tak naprawdę nikogo. Poprostu jest to brak zainteresowania ze strony rodziców i coś jeszcze. Dlatego w końcu wymagania gry musiały dostosować się pod poziom graczy jacy w to grają, a grają w to młodzi naprawdę ludzi. Stąd pomysł Cipsoftu na wprowadzenie tak zwanych żywiołów, które służyć miały temu aby silniej przyciągnąć uwagę i zainteresowanie grą, ludzi, którzy w to grają. Zrobiły się z tego dosłownie kapsle pokemona, zrobiły się z tego pokemony a miało to służyć temu aby zauroczyć dzieci, którzy w to grają ponieważ cipsoft wykorzystał fakt, że grają w to młodzi ludzie i dobrze wiedział, że kupią takie lizaki i bardziej przywiążą do gry co oczywiście pozytywnie wpłynie na konta Gamemasterów. Gdyby grali w to ludzie dorośli 20-30 lat to uwierzcie mi, że klimat i atmosfera gry byłby wogóle inny a już napewno nie wprowadzili by żadnych żywiołów bo ośmieszyliby się w ten sposób. Ale powracając do wątku tematu, ja nie mówię o tym aby zlikwidować knighta, lub aby KOGO KOLWIEK Z WAS PONIŻAĆ KTO NIĄ GRA ! Popierwsze zastanawiam się jak wogóle mogliście tak sobie pomyśleć? być może wydałem zbyt surowy osąd ale bez przesady ludzie. Ja nie mówie o tym aby wycofać knighta to prawda, że jest przydatny w wielu momentach gry, ale poprostu zaznaczam sam fakt, że bez jego udziału gra mogła by toczyć się dalej. Być może jego brak spowodował by zwiększenie trudności gry, nie wykluczone że tak mogło by się stać, jednak zrozumcie o czym pisze. Ja piszę o "SAMYM FAKCIE" że Knight to tylko koło ratunkowe tej gry. To profesja, która sobie jest ale i bez której wszystko toczyło by się dalej. Nie dziwie się, że w taki sposób niektórzy z was się do mnie zwracają, bo z góry wziąłem pod uwage to, że mogą tu być ludzie którzy być może z powodu tej gry przez cały dzień biegają po domu z krzesłem w ręku. Nie bez powodu Tibia wylądowała w TVN bo poprostu nie powinni dotykać się Ci do tej gry co do niej zwyczajnie albo się nie nadają albo jeszcze do niej nie dorośli.
|