Zobacz pojedynczy post
stary 13-05-2009, 00:02   #90
Hokoczu
Użytkownik Forum

Hokoczu's Avatar

Data dołączenia: 10 07 2008
Lokacja: Daleko

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Lucera
Poziom: 38+
Domyślny

Boty zawsze były, ale w ostatnich czasach w każdym miejscu (na rooku nie ma gdzie expić). Kiedyś boty były do robienia run, stało 10 na dachu, czy na odludziu, ale to nie przeszkadzało i runy były tanie i dużo ich było, a były potrzebne. Dzisiaj mimo że zrobiłem 10 bp icicle nikt ich nie chciał kupić, cena tego szajsu też jest horendalnie niska że każdy woli iść do sklepu niż to robić. UHy zawsze znajdywały nabywców, były kupowane po 10 bp i było to alternatywą dla sklepu. Wprowadzenie potów, nowych (setek) czarów i żywiołów wywołało to że runy stały się nieopłacalne, nawet dla siebie nie warto robić. Kiedyś każdy item można było szybko kupić i sprzedać, dochodziło nowych graczy-potrzebowali eq, nazajutrz każdy item jest niedostępny i drogi (firesword, kiedyś niecałe 4k i każdy by ci go sprzedał). Dzieje się tak z tego, że przedmioty tworzące eq są potrzebne do addonów i o wiele szybciej można wszystko sprzedać u Rashida czy Djina. Kolejna rzecz to rare itemy: teraz większość leci z jakiegoś nowego dziadostwa (golden boots), nieraz widziałem fora na których ludzie starają się odkryć jak wykonać jakiś quest i zdobyć w nagrodę rar.
Jest to część RPG, a cipy niszczą to,niedługo MPA bedzie lecieć ze zmutowanego orka w jakiejś nowej dzielnicy noobyalachar. Cip mugłby dodawać nowe tereny, potworki, itemy, usuwać bugi ale wszystko w ramach zdrowego rozsądku, jak już wspomniano: lurowanie było zabawą , ale te 10% podniosło wrask, a że trzeba pokazywać że się martwilosem gry...

Wracając do tematu forum, większość uważa że PVP jest dobre, Exiva też, nie widzę powodu aby coś zmieniać. Pisałem już: nękanie przez innych graczy, nieustanne zabijanie, grożenie, hunty bez powoduto wykroczenie poza regulamin i Gmowie powinni się za to wziąść.

Jestem za Wprowadzeniem Serwera 7.6 i oby powstał.

Ostatnio edytowany przez Hokoczu - 13-05-2009 o 22:22.
Hokoczu jest offline