Zobacz pojedynczy post
stary 13-05-2009, 13:07   #1
Voniek
eX Moderator

Data dołączenia: 24 09 2006

Domyślny O zagranicznych serialach

Taki alter-temat do tematu 'O polskich serialach'.
Zapewne większość z was ogląda 'amerykanckie' produkcje. Macie jakieś ulubione? Może podzielicie się swoimi odczuciami?

Moja własna opinia:
Wszyscy mówią mi, że mam dziwne zainteresowania... The O.C., Gossip Girl, 90 210, Lost, Private Practice, czasem Dr. House i Chirurdzy. 3 pierwsze to typowe seriale - grupka ludzi, wspólnie powiązanie, jakaś tam akcja.

Pierwszy z nich już nie jest produkowany, ale lubię popatrzeć sobie na stare odcinki. Nie ma co tu opisywać - 16latek z biednego miasta trafia do bogatej dzielnicy Orange Country. W sumie dalej toczy się jakoś - poznaje sąsiądkę, przyszłą dziewczynę, chodzi do szkoły z mnóstwem 'pakerów'. Jednak serial ma swój urok - postać syna rodzonego rodziny, która przygarnęła Ryana (to ten z biednej dzielnicy) - Setha. Po prostu jego perypetie + dziewczyny (a raczej ich brak na początku ;d) jest powalający

Gossip Girl - bogate dzieciaki, bogata szkoła i intrygi. Niby normalka, ale znowu charyzmatyczne postacie - Blair i Chuck. To oni zapewniają to 'coś' co przyciąga ;]

90 210 - kontynuacja 'Beverly Hills 90 210', jakieś 20 lat później, Obejrzałem dopiero kilka odcinków (chyba dopiero 2x po 15? odcinków było), ale spodobało mi się. Przypadek podobny jak przy Plotkarze z tą różnicą, że jest bardziej zagmatwane xd

Lost - takiego serialu jeszcze nie oglądałem. Ostatnia seria to totalne zagmatwanie i trzeba się nieźle wysilić, aby choć odrobinkę zrozumieć. Serial rozpoczyna się katastrofą na wyspie. Potem kilku pasażerów odkrywa tajemnicę wyspy, która jest coraz bardziej mroczna z każdą serią. Jak już pisałem, piąta seria to skoki w czasie, przestrzeni, które mają chyba na celu dezorientację widza (oj ciężko się połapać czasem...). I to właśnie jest w tym najfajniejsze.

Private Practice - jest sobie klinika, są lekarze, fajne przypadki. Jednak najlepsze jest to, że co odcinek podejmowane są problemy natury etyczne (ostatnio lekarka leczyła prostytutkę, chociaż inni mówili, żeby tego nie robiła itd).

House - tutaj nie ma co pisać - to trzeba zobaczyć ;d

Chirurdzy - jak ktoś oglądał Ostry Dyżur, Na dobre i na złe, to może uznać, że ten serial to to samo ;]

W między czasie przypomniała mi się Veronica Mars, czyli dziewczyna z liceum, która ma ojca-detektywa i która sama rozwiązuje zagadki licealistów. Super ;d

Jakieś wasze ulubione seriale?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.