Zobacz pojedynczy post
stary 17-05-2009, 15:07   #54
gloryoftheoldtibia
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 05 2009

Domyślny

@Askaral

Huh... Wypowiedź z kosmosu. Nawet nie wiem jak można się do niej poprawnie odnieść...
Mówisz o ogóle forumowiczów, a przecież nie wszyscy takie serwery chcą. Do tego wypowiadasz się jakby były one już zaimplementowane.

Cóż, chyba jasnym jest, że zawsze są przeciwnicy i zwolennicy, więc negatywne opinie będą się pojawiać.
Nie wiem tylko skąd przyszło Ci do głowy, że narzekają Ci, którzy o taki serwer proszą.

Swoją drogą, mam już serdecznie dosyć wypowiedzi "karcących" narzekanie Polaków.

Weźmy za przykład fishing botterów z Tibii 7.4. Ludzie na nich narzekali, co było naturalne - w końcu łamali podstawowe zasady gry.
Następnie przyszła Tibia 7.5 i wprowadzenie robaczków. Ludzie kolejny raz wyrazili swoją dezaprobatę, co znów było naturalne - Cipsoft załatwił to po prostu w najgroszy możliwy sposób. Ograniczył możliwość łowienia zarówno botterom jak i uczciwym graczom.
Identycznie było z hotkey'ami czy "antybotowymi" przeciwnikami.
Jakby powyższe problemy były rozwiązane w odpowiedni sposób, bez jednoczesnego niszczenia gry, można by się nie zgadzać z narzekaniami, ale prawda jest taka, że zwykle były one słuszne.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fayny
Ta dadzą wam serva 7.4~ i co z tego ?
Jak zaraz wbije tam banda dzieci frostów i dzieci elf bota..
Kiedy większość ludzi w końcu zrozumie że stara tibia nie była faJniejsza od teraźniejszej tylko gracze byli faJniejsi..
A może byś przeczytał najpierw poprzednie posty zanim uwalisz swojego własnego? Twoja uwaga była już wcześniej wyjaśniona. Poza tym, chciałbym zwrócić uwagę, że nie czuję się głupszy od Ciebie, dlatego naprawdę nie widzę potrzeby wygłaszania przez Ciebie takich oczywistości (do tego zupełnie błędnych i nieprzemyślanych). Chcesz mi powiedzieć, że założyłeś, iż takim postem otworzysz nasze zamknięte na prawdę umysły? Coż, błąd.
Anyhow...
Drogi Fayny, jest ogromna rzesza ludzi, która nie tęskni wcale za tymi rzekomo "fajniejszym graczami", tylko właśnie za dawną mechaniką (jak choćby manualnym celowaniem runami).
Co więcej, ta uprzednia mechanika była pewnego rodzaju "tarczą", czy zaporą przed tymi "dziećmi frostów i elfbot'a".
Powiedz mi, jaki sens dla takiego człowieka miała by gra na serwerze, na którym trudniej byłoby mu zarobić nieuczciwie pieniążki?
Biorąc pod uwagę o ile mniejsza była nasza Tibia 5 lat temu, można łatwo wywnioskować, że "wbicie" wysokiego poziomu było trudniejsze. Dodatkowo, boty nie były aż tak zaawansowane, ponieważ gra nie miała wbudowanych wielu "upraszczaczy".
Typowy botter ma 74 serwery do wyboru. Wszystkie mają bardzo niską populację, a dodatkowo niesamowitą ilość wolnych "spawnów". Naprawdę myślisz, że nagle każdy cheater z tych 74 światów, po implementacji retro-servera, natychmiast się na niego przerzuci? Nawet jeśli będzie on już zapełniony uczciwymi graczami po same brzegi?
Szczerze wątpię.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowany przez gloryoftheoldtibia - 17-05-2009 o 15:22.
gloryoftheoldtibia jest offline   Odpowiedz z Cytatem