Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Falcon Wings
@Rocket Slayer
Dlaczego uwazasz ze jestem naiwny? Bo mu wierze?
Wiec Ty mu niewierzac powinienes byc dla mnie zwyklym niedowiarkiem?
|
Wiesz co to rozsądek? Nie bądź naiwny bo będziesz miał nie raz przejebane w życiu. Patrz na wszystkie + i - (haczyki). Pożyj trochę, popytaj starszych a się dowiesz, dlaczego nie można w pełni ufać drugiemu człowiekowi... nawet z rodziny. Pff a że to osoba, której nigdy na oczy nie widziałeś i nawet nie wiesz czy to ta sama osoba przed kompem siedzi... wierzyć w coś takiego to jest błąd. To, że inni ludzie mówią o nim same słodkości, też nie znając go z RLa, nie znaczy, że przewidzisz jego ruch.
Co do kasy - gdybyście sami zarabiali te pieniądze, utrzymywali się, to byście z pewnością (mam nadzieję) inaczej do takich spraw podchodzili. Jeśli nie - to już beznadzieja.
@down
Gdyby ci oferowano maluteńką sadzonkę brzoskwini i powiedziano, że za 5 lat będzie wydawać złote brzoskwinie jako owoce, kupiłbyś i trzymał u siebie?
Cytuj:
Odnioslem wrazenie ze oceniasz mnie teraz po wieku, kompletnie mnie nie znajac.
A jako ten "starszy" powinienes wiedziec ze tego sie wlasnie nie robi.
|
Wszystko na podstawie tego, że odniosłeś wrażenie? Ja odnoszę wrażenie, że za 5 min puszczę sobie pierda. Oczywiście to tylko wrażenie...
Swoją drogą - bardziej chodziło mi tu o dojrzałość psychiczną, nie fizyczną. To raczej zależy też od tego w jaki sposób zostałeś wychowany.
Wielu się czepiało mnie, że oceniam osoby po wieku. Gówno prawda, psychika, czy tam sposób myślenia ma duże znaczenie.
Cytuj:
I jezeli ja sie przejade, to bedzie moja prywatna sprawa.
|
Oczywiście, że tak. Znacznie korzystniej jest jednak rozważyć pewne rzeczy, niż później płakać.