Zobacz pojedynczy post
stary 18-05-2009, 22:00   #96
Piombon
Użytkownik Forum

Piombon's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2009
Lokacja: Wielkopolska

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Astera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Falcon Wings Pokaż post
@Leik~
Jezeli oferta to Spoil, to znaczy ze mamy doczynienia z questem. Tak mi sie wydaje, logicznie rozumujac.

@Ulrikk
To sie nazywa RPG. Kiedys nie chodzilo w Tibii tylko o lvl, ale tez o wiedze zwiazana z gra i jej fabula. I coz, takie tlumaczenie moze przydac sie w dalszym zyciu (czyt. karierze) o ile wybierze sie odpowiednio zwiazany z nim zawod.
Tak samo ktos mogl kiedys powiedziec: "Czy ludzie nie maja nic lepszego do roboty niz rozszyfrowywanie hieroglifow?"
Na dzien dzisiejszy mysle ze Piom podchodzi do tego z dystansem, to jest raczej takie hooby a nie glowny cel jego zycia.
Oj może. Owy spoiler pokazywałem umysłowi humanistycznemu - nic nie zrozumiał. Twierdził, że się do tego nie nadaje.
Masz rację - podchodzę do tego z dystansem. To było moje hobby, wkońcu musiałem czytać książki i inne artykuły, a potem wytężać mózg, by to sensownie połączyć. Jednocześnie sam się dokształcałem, zdobyłem dodatkową wiedzę, która by pozwoliła mi dojść do mitycznych Illuminatów. Głównie największym pożytkiem była dla mnie biografia Crowley'a, oraz dokładniejsze opisy wiary Egipskiej.

Głównym celem mego życia... szczerze? Poezja. : )

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rothes Pokaż post
Nie wiem, co autor tematu uważa za 'spoiler', ale nie istnieje żaden quest (w ścisłym, tibijskim pojęciu tego słowa) związany z 469.

Chwali się Tobie, że próbujesz podtrzymywać klimat w tej grze (przynajmniej do takich wniosków doszedłem czytając ten poradnik z podpisu, i zapewne czegoś podobnego spodziewałbym się po tym 'spoilerze'), ale przestań nabijać ludzi w butelkę, bo całą sprawę spowijasz co najmniej taką otoczką tajemnicy, jak gdybyś miał w posiadaniu gotowy spoiler do prawdziwie istniejącego questa na unikalny przedmiot... no i zejdź na ziemię - jakakolwiek wiedza o tej grze nie jest warta choćby nawet 10 tysięcy złotych.
Nikogo nie nabijam w butelkę.
A propo końcówki - zdziwiłbyś się. Tylko, że niektórzy różnią cenią, prawda?

Pozdrawiam, Piombon.

@Down
Nie.

Ostatnio edytowany przez Piombon - 18-05-2009 o 22:20.
Piombon jest offline