Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: www.tibia.org.pl
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 70+
|
Generalnie, całe to Wasze forum omijałem szerokim łukiem, w Waszej opinii jestem outsiderem, botterem który nic innego nie potrafi i tak dalej. Piombon poprosił mnie o to, żebym zobaczył całą tą Waszą szopkę, i?
Macie racje, generalnie Piomb nie przedstawił wam niczego, żeby udowodnić, że ma wiedze, że ma jakieś informacje, dowody, cokolwiek, co świadczyłoby o tym, że nie jest oszustem.
No - może TDF, na którym było faktycznie tak, jak pisał (mam nawet dowody! - zdjęcia na których są członkowie DDI jak i po prostu znajomi ;-), co nie zmienia faktu, że macie prawo napisać "spoko, nie było mnie - więc co mi po tym?".
Korzystając z powyższej wypowiedzi można skreślić Piombona jako osobę, której można zaufać albo chociażby człowieka, który ma jakąś tam wiedzę w Tibii.
Właściwie - możecie skreślić wszystkie "zgrupowania" Tibijskie. CoZ, DDI - nawet gildie, które odkrywały jakieś Tibijskie mity. Dlatego to troche złe rozumowanie w moim mniemaniu.
Część właściwa, czyli dlaczego Piombon jest godny zaufania.
Jako osoba, która go spotkała i pracowała z nim nad mitami mam większe doświadczenie z nim niż wy i pewno tym co napiszę nikogo nie przekonam, bo macie własne racje, a modek i admin dużych tibijskich for, który przez pewien czas był nawet liderem DDI (woah, chwalenie się na potęgę) na 100wke ściemnia.
Księga, o której mówił - zawiera szczegółowe opisy wszystkich Tibijskich ras potworów z nawiązaniem do fantastyki, do dzieł Sci-Fi, do filmów (a te mają duże znaczenie w Tibii, patrz. wywiady z Knightmare).
Wskazówki, które podawał na konkurencyjnym forum, którego tutaj nie lubicie, zawsze łączyły się logicznie z poprzednimi i miały odwzorowanie w Tibii. Przykład? Mało znaczący co prawda, jeśli nie wiecie co z nim zrobić:
Łącząc miasta Thais -> Ab'Dendriel -> Venore -> Carlin -> Edron -> Thais otrzymamy pentagram.
"No i fajnie, a ogieńki przy Thais tworzą kółeczko, i?"
W Tibii jest wiele pentagramów, zamieszkiwane są przez "mroczne" kreatury, nieumarli, czarnoksiężnicy i tak dalej - łączy się? Tak.
Ile miast jest w pentagramie? A ile jest ksiąg Tibijskich (chodzi mi o te małe książeczki kolorowe, które są cholernie dużo warte)? :-)
Dalej - spoil Avariona - sam Avarion napisał, że musicie wyrzucić niepotrzebne głupie kłamstwa i odszukać w nich informacje prawdziwe. Dlatego nie można osądzać, że cały spoil jest do kitu. Swoją drogą - z tego co pamiętam napisany był dawno, dawno temu, kiedy jeszcze nie otwarto Femour Hills, a z nią związana była tajemnica. Cipsoft zrobił kolejny ze swoich tricków - czyli zmienił quest. Zrobił tak już wiele razy.
Tibijskie fakty, co z nich mamy? To może być smieszne, ale na mapie Tibii, na Tibia.com jest coś, co pozwoliło nam zanim jeszcze powstało Svarground, zanim powstało Yalahar, poznać ich lokacje. To małe coś, które można odnaleźć w większości (o ile nie we wszystkich mapach ;-).
Język beholderów - możecie uważać, że to ściema, ale tłumacząc to, co mówi elder beholder "naszym" szyfrem, wychodzi całkiem logiczny ciąg. Tłumacząc księgi wychodzi to samo - również logicznie ułożona treść. Zbieg okoliczności? Średnio.
"Są cyferki, możecie sobie podkładać 'niewiadomoco'." Możemy, ale po co? Żadna frajda, nie piszą o nas w gazetach, dziewczyny nie wysyłają nam swojej bielizny, więc po co ściemniać? Dla sławy? Jakiej sławy, lol.
Cześć
|