Zobacz pojedynczy post
stary 21-05-2009, 09:50   #51
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
We Wroclawiu przykladowo, jesli chcesz nalezec do biblioteki, musisz placic skladki czlonkowskie, ktore ida na zakup nowych ksiazek, czyli de facto nabycie praw autorskich do tytulow.
W Suwałkach przykładowo, składek płacić nie trzeba. Nie wiem, kto i jak, na tym zarabia, ale ja nic nie płacąc mam dostęp do dóbr kultury w postaci książek.

Czas otworzyć oczy i zauważyć, iż nadeszła nowa era, a obecne systemy sprzedaży są po prostu przestarzałe. Nikt tu wcale nie wymaga od twórców muzyki, filmów i książek aby pracowali za darmo. Mogą tworzyć, zarabiać na tym, jednocześnie nie traktując odbiorców jak złodziei i nie utrudniając im dostępu do swojej twórczości.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
Chcialbys, zeby ktos tobie ukradl program, nad ktorym pracowales pol roku? Przeciez siec osiedlowa i dc++ tez mozemy nazwac "biblioteka plikow".
"Okradziony z programu" czułbym się dopiero wtedy, gdyby ktoś wykradł źródło mojego programu i go podpisał własnym imieniem i nazwiskiem. Co gdyby trafił do sieci P2P? Odnalazłbym go na stronie z torrentami i postawił sprawę jasno - nic nie mam do ludzi pobierających go za darmo. Jeśli się jednak komuś spodoba, okaże przydatny, a go na niego stać to prosiłbym o zakup "legalnej" wersji, co pomoże mi w ulepszaniu jego dalszych wersji w przyszłości. Jeśli nie stać, to niech chociaż poleci go znajomym. Zdziwiłbyś się jak dobrze bym na tym wyszedł.

http://di.com.pl/news/26552,0,Produc...e_spodoba.html - poczytaj komentarze

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.

Ostatnio edytowany przez Rothes - 21-05-2009 o 09:56.
Rothes jest offline   Odpowiedz z Cytatem