Zobacz pojedynczy post
stary 21-05-2009, 13:16   #56
Evil Maul
Użytkownik Forum

Evil Maul's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rothes Pokaż post
To jest pierwszy krok do wprowadzenia cenzury w Internecie - jedynym, wciąż jeszcze wolnym medium. Jestem jak najbardziej przeciw.

Demokracja, czyli rządy ludu... i gdzie tu demokracja? Dam sobie rękę uciąć, że znaczna część ludności Francji była przeciwko wprowadzeniu tych przepisów. Rząd Sarkoziego sam kopie pod sobą dołki - niezadowolenie obywateli odczuje w wyborach do PE.

Tak na marginesie to jestem zwolennikiem idei wolnego dostępu do dóbr kultury takich jak muzyka, film czy książka. Co innego jednak nielegalne oprogramowanie... a mimo to, nie podoba mi się to prawo.
W pełni popieram !
Internet to jedyna ostoja wolnego słowa a że parę dorobkiewiczów zauważyło że można na nim wyciągnąć trochę kasy itp itd to wprowadzają beznadziejne ustawy które są zamachem na demokrację.
Prostą rzeczą jest że jeżeli polskie media miały by naprawdę do zaoferowania ciekawe seriale, filmy na poziomie to nikt by nie ściągał filmów, ale nie każdego stać na komercyjne płatne programy typu : HBO,Canal + więc zmuszeni są do ściągania filmów. Najpierw niech polski rząd wypierdoli 1/2 członków KRRiT a nie myśli o wprowadzeniu podobnej ustawy jak w Francji.