Temat: Wiedźmin-RPG
Zobacz pojedynczy post
stary 21-05-2009, 15:33   #198
Tomcio Pall
Użytkownik Forum

Tomcio Pall's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Bełchatów

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Arashi/KoA
Świat: Thoria/Aldora
Tomcio Pall ma numer GG 1669739
Domyślny

Gra jak dla mnie super. Bardzo wciąga. Tylko jest parę rzeczy, które dla mnie jako fana sagi są rażące.
Po 1. Walka... To nie jest to co w książce. Wróg jest sieczony na kawałki, a przecież w książce jest, że większość leżała po jednym ciosie. Tak samo jak Geralt walczy z paroma przeciwnikami... Większość tych ran byłaby śmiertelna, a on nadal stoi.
Po 2. Niezgodności z książką. Jedną z nich jest np. drganie amuletu przy wampirach wyższych. Jeszcze jedną niezgodnością jest ubiór Triss.
Po 3. Jedną z dziwnych rzeczy jest zachowanie Addy. W opowiadaniu było, że fizycznie będzie normalna, ale psychicznie na poziomie dziecka. Więc skoro minęło od tego czasu około 10lat(tak jakoś mi się wydaje), to jakim cudem Adda myśli o sexie i do tego spiskuje z Salamandrą?
Po 4. Trochę dziwne wydaje mi się żeby Ogrodnik miał miecz Coena, skoro on zginął w walce i nie wiem jak dał mu ten Srebrny miecz, który raczej nie był mu potrzebny do walki z ludźmi.
Po 5. Jakoś Zoltan i Triss nie zadają pytań skąd Geralt wziął się na świecie, skoro widzieli jego śmierć.
Po 6. Jaskie to dla mnie nie Jaskier. Taki dziwny jest.

Jest jeszcze trochę błędów w grze, takich jak padający deszcz, który przelatuje przez dachy itp.

Czekam na drugą część.