Cytuj:
Oryginalnie napisane przez xoz
to rzeczywiscie masz sie czym pochwalic.
rozumiem ze ubrania, wode, prad, gaz, czynsz za mieszkanie, ksiazki do szkoly etc to kupiles za wlasnorecznie zapracowane pieniadze? i dokladasz sie do rachunkow? bo slownika to na sto procent do lapki nie wzieles. zreszta po co? zawodowka, lopata, pomaranczowy kaftanik, czegoz chcec wiecej nie?
|
to ze się uczę w zawodowce to wyłącznie mój wybór i moja sprawa , podoba mi się tu a jestem pewny ze w liceum bym se poradził , ale po co jak mogę siedzieć kilka godzin w szkole i grac se w tibie?
-ubrania kupiłem se kiedyś jak mieszkałem w belgi a nowych nie kupuje , no może czasem buty ale dopiero jak się zniszczą (1/2lata)
- woda , gaz i mieszkanie to fakt płaci mama ( tu masz racje)
-do prądu się dokładam
-książek do szkoły nie mam bo mi nie potrzebne
i jeszcze raz powiem ze wole się uczyć w zawodowce i być z tego zadowolony niż być jak 10000 tumanów którzy pchają się do liceum i na studia a później nie umieją nic (nie kieruje tego do ludzi którzy maja talent do nauki i się uczą)
widać ze myślisz jak typowy teraźniejszy nastolatek ,
"czy jestem głupi czy mądry to i tak skończę szkole , ktoś mnie wsadzi do jakiegoś biura."
i jaki jest tego efekt? taki ze Polska schodzi na dno , bo tumany siedzą na wysokich stanowiskach
Cytuj:
Z was wszystkich to Xoz najbardziej rozgarniety wyraziles dokladnie to o co mi chodzi. Albertus bierz lopate i juz zacznij cos kopac bo niestety zawodowka to jakos tak kiepsko. Ja studiuje mimo ze nie chce, ale coz nie same przyjemnosci sie robi w zyciu. A za ta kase co zarabiasz to moglby sobie cos kupic zeby rodzicom bylo lzej a nie pacc.
|
moja kasa , moja sprawa.
Down :
dokładnie to samo myślę , znam wielu ludzi co są po podstawówce a są dużo mądrzejszymi ludźmi niż jakieś kolesie po studiach , przykład?
kolega mego ojca , siedział 2 razy w podstawówce i skończył tylko podstawówkę , ale jak z nim rozmawiasz to wydaje się ze skończył studia , na wiele tematów z nim można porozmawiać po prostu jest inteligenty i ma zainteresowania (ogląda rożne programy , czyta książki)
córka koleżanki mojej mamy, skończyła studia a jest tumanem kompletnym , wydaje mi się ze z klasy do klasy to ja przepychali po znajomości/za pieniądze. nawet ja często ja zaginam z jakiś tematów.
wiec nie mówcie mi ze człowiek po studiach jest odrazu lepszy (mam jeszcze kilka przykładów)
ale oczywiście nie mam nic do ludzi którzy są mądrzy , wtedy studia wskazane