Zobacz pojedynczy post
stary 24-05-2009, 11:47   #85
Piio
Użytkownik Forum

Piio's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2005
Lokacja: Dalaran

Stan: Na Emeryturze
Gildia: -----
Domyślny

Głęboko wstrząśnięty filmem muszę jednak zareagować.
Od 2 strony tematu ciężko doszukać się postów dotyczących filmu, bo trwa tu waśn X3r i jego kolega vs reszta forum.

Dodam może pare słówek od siebie, żeby pokazać jak wygląda to z mojej strony (neutralnej). Nie chcę tu na nikogo nadawać, obrażać i mówić, że jest gorszy.

Może zacznę od X3r-a. Wyglądasz mi na kogoś kto umie się ładnie wypowiadać i sklejasz fajne zdania. Problem jednak tkwi w tym, że zamiast pisać artykuły dla jakiegoś pisemka, gdzie napewno udowodniłbyś swoją wartość, bo jak powiedziałem wcześniej-pisać umiesz, siedzisz na tym forum, gdzie jak wiadomo większość ludzi nie jest nawet pełnoletnia. Ludzie tutaj to młodzież, która komentuje filmy i pisze posty szybko oraz pod wpływem emocji po obejrzanym filmie. Celem tego jest szybkie przekazanie informacji w różnej formie i z użyciem różnych znaków np."zajebiaszczy loot","kurfa ale fart". Mało kto wtedy zwraca uwagę na to czy pisze poprawnie, czy składa poprawnie zdania. Owszem - fakt faktem jest, że niektórych postów po prostu nie da się czytać, ale Ty wyglądasz jakbyś śledził każdy temat, każdy post, żeby doszukać sie czegoś niepoprawnego lub niezgodnego z Twoimi przkonaniami. Potem następuje wymiana zdań, w której za wszelką cenę chcesz pokazać innym użytkownikom tego forum jak bardzo ich przerastasz intelektualnie. Jakoś specjalnie starasz się podkreślić grubą kreską przepaść dzielącą Ciebie i resztę. Często podczas kłótni, są używane teksty typu: "Ty sie kurwa kozaku nie odzywaj" itp, wtedy odpowiadasz tekstem ze stylem niczym z kodeksu karnego. (o właśnie nadawałbyś sie jeszcze na kogoś kto pisze listy formalne w rządzie). Być może w Twoim kręgu hierarchia opiera się na tym, kto jest lepiej wykształcony, ale napewno nie w RL life, ani tym bardziej na tym forum. Powodujesz tutaj niezłe zamieszanie przez to wszystko, dlatego nie dziw się, że wszystkich denerwujesz i teraz przez wyrobioną przez siebie opinię spotykasz się z atakami nawet jak nic "głupiego" nie powiesz. Mogę się z Tobą zgodzić, że poziom intelektualny młodzieży polskiej nie jest zbyt wysoki, ale każdy dba o siebie i każdy powinien byc zadowolony z tego jaki jest. Sami siebie kształtujemy, więc śmiem twierdzić, że jeżeli ktoś pisze niezbyt poprawnie i z czasem zacznie mu to przeszkadzać, to zajmie się sobą i nad tym popracuje. Więc niestety nie zmienisz świata, a jazda po innych tylko pogarsza Twoją sytuację.

Do reszty: Nie piszcie tyle postów, które w ogóle nie dotyczą filmu, bo i tak prędzej czy później zostaną skasowane przez jakiegoś modka. Poza tym wydaje mi się, że przez wasze wypociny w stronę X3ra, dajecie mu jeszcze większe pole do popisu.

Ostatnio edytowany przez Piio - 24-05-2009 o 11:51.
Piio jest offline   Odpowiedz z Cytatem