Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Glacial
Cholera, to trzeba być sprytnym, żeby na taką manifestacje z blantami w kieszeniach iść i do tego robić z siebie pozera paląc skręta przed glinami. Patrzyłem się na nią przez kilka minut z boku i musze powiedzieć, że nieźle się zawiodłem. Połowa uczestników w wieku 15-17 lat nierzadko w dresach rzucający mięsem na prawo i lewo.
Ponoć wyłapali coś koło ~50 osób za posiadanie. Szkoda, ze tak mało. Im mniej takich pozerow tym lepiej dla sprawy.
A do tego to więcej było słownej walki i wyzywania policji niż manifestacji. Jeśli w taki sposób chcecie coś wskórać... To życzę powodzenia.
|
ziomus to Ty chyba byles gdzie indziej... wiekszosc osob to byly osoby dorosle i wcale nie mowie tylko o wieku powyzej 18 i psy same zaczepialy uczestnikow.. jak jakikolwiek wyszedl z szeregu to go popychali zamiast w miare powiedziec zeby wrocil czy cos.. sku*wysyny...
@edit
diss na warn: nie wazne dla mnie jest kto jaki ma zawod, ale te psy ktore tam staly to... tak jak napisalem.. jechalem na lawecie i wszystko dokladnie widzialem... widac bylo bardzo dobrze ze sa wrogo nastawieni do nas a przeciez nie powinno tak byc.. powinni zachowac sie odpowiednio w kazdej sytuacji.. i nie sadze ze wpychanie ludzi do szeregu tylko dlatego ze wchodzili na chodnik jest odpowiednim zachowaniem.. nie łaska powiedziec 'prosze wejsc na jezdnie' ? Szarpali, fiskali, szukali powodow do zaczepki... wiec inaczej o nich (tych konkretnie na marszu) nie bede mowil. Sam spotkalem parokrotnie spoko policjantow, czy to pijac browar w parku czy przechodzac na czerwonym.. i zadnego mandatu nie bylo, dalo sie normalnie pogadac itd... i tym bardziej mnie to wkurza, ze tak na prawde to oni sa po zlej stronie barykady.
ps: najwazniejsze ze nadal jest link ;-)