Ja to dopiero kiedyś miałem przykład noobstwa i wyobraźcie sobie, że był to jakiś 60+ lvl i było coś takiego, że był obok mnie, w depo jak byłem przy skrzynce on był przy skrzynce obok i nagle pojawiły się między skrzynkami bohy! Szybko je zabieram, zieje, a koleś coś takiego:
-plsss oddaj mi bohy niechcący mi się rzuciło, chciałem na skrzynkę, prosze oddaj! oddaj no prosze!
potem wystawił na depo jakieś śmiecie warte z 500gp i powiedział coś w stylu:
-dam ci to wszystko za te bohy proszzeee!
XDD ale ziałem a koleś potem do mnie podszedł jakiś i mówił "nie oddawaj mu xD nie oddawaj". Ale się z tego śmiałem, bo akurat kasy potrzebowałem, jednak bohy sobie zostawiłem, a miałem wtedy z 20+ lvl
albo mam jeszcze jeden przykład noobstwa:
Mam kumpla, który grał kiedyś w tibie i kiedyś patrzę na jego logi, na tibia.com i widzę deda na cave racie na 12lvl. Tak z tego zbijałem! Albo kiedyś z nim expiłem na witchach na amazon camp i padłem na 19 bo mi many zabrakło na uleczke, poty się skończyły, hp mało i ogień mnie palił to kumpel mi oddał loot i w szkole raz się śmieje:
"weź ty padłeś na witchu na 19lvlu hahaha"
ja mu odpowiadam:
"No bo mi many zabrakło ale i tak lepsze to niż paść na cave racie na 12lvl" a kumple zieją