Zobacz pojedynczy post
stary 28-05-2009, 21:49   #42
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
ahahahah, pojebalo ich do reszty, straca polowe graczy jak to wprowadza
Wróci masa, która była huncona dla zabawy przez power-abuserów.
Gra staje się coraz bardziej 'przyjemna i miła'. Nie chcę mówić o hotkeyach, bo 1/4 i tak przy redzie na afk zarzuca nagle potionami...
Ale poraża mnie np. to wieloletnie równanie profesji w górę. Większy loot, więcej expa, słabsze moby, lepsze postacie... żal...
Wolałem czasy, kiedy nawet grać nie umiałem i mając 30 lvl uważałem się za medium-lvl, a 50 to było marzenie...

Cytuj:
Trudno. Wpadles ze SWOJEJ winy, wiec teraz cierp.
Co do Rookowania, to gracze mają mnóstwo pomysłów jak temu przeciwdziałać, ale CipSoft nic z tego sobie nie robi.
Jedyną inteligentną akcję jaką pamiętam, to kiedy koleś zaczął padać jak szmata, przyszedł jakiś normalny GM i go zbanował na 1 dzień.

Cytuj:
TO WŁAŚNIE O TO TU CHODZI, żeby zmniejszyć - jak to nazywa CipSoft - "agresję" graczy. Macie mniej zabijać, o to wszystko się rozchodzi. Widzę, że tego nie rozumiecie, albo nie chcecie zrozumieć, czy też po prostu wam to nie pasuję i snujecie domysły, jakie to jest złe.
Największa agresja, to specjalnie 'niezabijanie' gracza. Pamiętam, jak ktoś spuścił mi łomot. Straciłem na tej imprezie kilka UHów a potem prawie padłem na potworach, ale koleś dobiegł i mnie uleczył o.O

Czarne czaszki? Trochę mi żal, że nie można nikogo atakować (tylko się bronić). Mogliby zamiast tego dać 1/3 skuteczności ataku nieoznaczonych graczy (tzn. co 3 atak chybia, nawet w przypadku zaklęć!!). Nie podobają mi się też ograniczenia w broni i czarach. Za długo to trwa (45 dni, lol). 100% dmg? Spoko. Mogliby też dodać większą karę przy śmierci albo żeby zabójca BS dostał część traconego expa (jak na infernie, ale bez konieczności zabijania lepszych od siebie).

Ale 20 fragów nad jednym noobem? To przecież podsunę 8lvl pod czyjeś GFB, niech mi zrobi 5 hp, a potem w minutę zabiję go drugim noobcharem albo pójdę nawet na cyca bez eq i kolo ma darmowego fraga o.O
Rozumiem, że masowy PKing jest wredny, ale żeby niszczyć sens wojny? Już starczą zmniejszone kary przy śmierci i nowe blessy.

Cytuj:
- przykład 20 graczy zabijających jednego dot. tylko tzw. bezbronnych graczy, więc na prawdziwych wojnach, to dużo nie zmieni,
Świetnym rozwiązaniem byłaby możliwość deklarowania wojny. Tak, że członkowie jednej gildii mają przy członkach drugiej gildii zawsze żółte czaszki i mogą nawzajem się tłuc jak potwory, a przy przeważających siłach wroga (bo nie zawsze jest akurat 30v30 online) próbować uciec do PZ.

@ edit

Aha i jeszcze jedno.
Jeśli będę miał z kimś party, to jeśli nawet zaatakuję go pierwszy, mogę wejść do PZ?
W tym wypadku nie wiem jak to działa.

@ 2 edit

Cytuj:
Zastanówcie się, zanim napiszecie taką bzdurę, albo wykonajcie sobie symulacje sytuacji w głowie ._.
Najlepiej powiedzieć to Cipom. To że oni zrobią 2 charami symulację na swoim serverku, to nic nie wykażę. Niektóre ich pomysły są naprawdę poronione.

Ostatnio edytowany przez DRoN - 28-05-2009 o 21:59.
DRoN jest offline