Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rybzor
- no i co? WSZYSCY wbiją black skulla, a ja sobie będę stał przed DP jak gdyby nigdy nic, bo nikt z tych WSZYSTKICH nie będzie mnie mógł nawet dotknąć dopóki go nie zaatakuje. Nie wspominam już o ograniczeniach czarów, czy o przyjmowaniu 2x większych obrażeń.
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rybzor
Tutaj mamy przykład gracza nie rozumiejącego lub nie akceptującego filozofii CipSoftu. TO WŁAŚNIE O TO TU CHODZI, żeby zmniejszyć - jak to nazywa CipSoft - "agresję" graczy. Macie mniej zabijać, o to wszystko się rozchodzi. Widzę, że tego nie rozumiecie, albo nie chcecie zrozumieć, czy też po prostu wam to nie pasuję i snujecie domysły, jakie to jest złe.
|
nic ci to nie da bo albo kto inny cie zabije albo padniesz po stracie skula

, a co do ograniczenia agresji , to nie jest metoda pozbawiania graczy czegos co lubia i stanowi dla niektorych wieksza zabawe niz ciagle expienie , po to sa serwery nonpvp aby tam sobie grac spokojnie , grasz na pvp musisz byc swiadomy ze mozesz pasc od kogos tak o bo ma kaprys.
To dam ci kilka przykladow :
odkladasz sobie lota gdzies na mapie np tam gdzie nie ma refresza , przychodzi ci jakis pacan i ci go kasuje runka ?? co robisz ?? jesli ma maly lvl to pewnie go zostawisz bo strata na niego unjusta , jesli wiekszy to co tez go olejesz bo szkoda kumpli meczyc aby ci pomogli go zabic bo kazdy dostanie unjusta za pomoc .
Trapy tu jest podonie do tego co napisalem wyzej z tym ze zabilo cie pare osob i poszli w defensa , postawili np z 3 ekow aby nikt nie mogl przejsc + siocher , solo nie zabijesz bo sam sie wyleczy , no to znowu musisz prosic kumpli o pomoc ale ci pewnie odmowia bo szkoda im unnjusta i wbicia rs dla calego teamu ( przy starym systemie dostalo by max 6 osob , liczac ze beda 2 osoby na stronie albo 3 przy wiekszym farcie ) a przy nowych zasadach , hmm caly team bez wyjatku
Open battle pierwszy open spoko bo pewnie nikt nie ma skuli itp ale ktos musi zaczac i zapewne strona ktora pierwsza zatakuje ma po pizdzie bo tam wiekszosc nie zrobi juz skula bo nie beda musieli , a pierwsza strona w kilka sekund przy zabiciu 3 gosci ma juz rs ( zal 20 osoby w chwile ma po opence bo wiecej unjustow nie moze robic ) chyba ze chca sobie black skule ponabijac ale to bedzie jeszcze wieksze gowno .
Dlatego jak nie grales nigdy na pvp wystarczajaco dlugo to sie nawet nie wypowiadaj bo to zal czytac co za bzdury wypowiadasz. Jak juz mowilem zanim cos sie zrobi to trzeba pomyslec czy nie zepsuja tym czegos innego , a jak sie okaze ze zepsuja to jaki sens jest to wprowadzac i meczyc ludzi do nastepnego update albo pacza aby to naprawic albo dodac cos nowego , bo ja w tym nie widze sensu , zreszta jak widac na forum tibi.com nie jestem sam w tym rozumowaniu . Widac wyraznie ze juz ponad 2700+ podpisalo sie pod tym aby ten system skasowac.
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=2626322
Do tego mam nadzieje ze postawia publiczny test serwer aby przekonac sie co bedzie sie dzialo po byle jakiej bitwie , i ile osob powbija rsy w kilka minut od rozpoczecia. tyle odemnie