Zobacz pojedynczy post
stary 12-02-2005, 07:24   #16
kudlaty
Użytkownik Forum

kudlaty's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2004

kudlaty ma numer GG 1102997
Domyślny

Heh temat mi sie bardzo spodobal wiec napisze cos od siebie:

Moja dzielnica polozona jest bardzo blisko jednostki wojskowej (przeznaczonej chyba do zlikwidowania). Znajduje sie tam hangar, strzelnica no i taki maly poligon cwiczebny (na ktorym teraz stawiane sa budynki mieszkalne). Wiekszosc mojego dziecinstwa zwiazana jest wlasnie z tym miejscem Z tego powodu powstalo tam wiele zabawnych oraz niebezpiecznych przygod

Historia I

Wraz z kolegami dorwalismy rozpuszczalnik i co znim zrobilismy? Tak poszlismy z nim na "poligony". Fascynowalo nas to, ze pod wplywem rozpuszczalnika mozemy podpalic co tylko chcemy, nawet kamienie ( ---.--- ). Po krotkiej, ale jakze podniecajacej zabawie kolega, ktory zalatwil rozpuszczalnik wpadl na swietny pomysl: "chodzcie zrobimy bombe, widzialem w telewizji jak rzucali butelkami z benzyna i one wybuchaly". Podnieceni faktem, ze mozemy zrobic cos co wybucha przystapilismy do realizacji planu. Niemielismy przy sobie szmatki zeby modz podpalic bombe wiec ja wpadlem na taki pomysl: "Podpalmy sdzyjke od buteliki". Wszyscy jednoglosnie sie zgodzili. Kolega, ktory przyniosl rozpuszczalnik zostal wybrany na osobe, ktora rzuci "bombe". Wzial ja w reke a my wszyscy stoimy za nim czekajac z niecierpliwoscia na rezultaty. Wzial zamach i wtedy czesc zawartosi butelki wylala sie mu na plecy, a ze szyjka byla podpalona to odrazu zaczal sie palic, a on nic nie wiedzac cisnal butelke z calej sily. Odwraca sie do nas i mowi (caly czas majac na plecach ogien): "Zaraz powinno wybuchnac". Wtedy my sie na niego rzucilismy, polozylismy go na ziemie zaczelismy nim turlac, kolega wzial jakas galaz i zaczal go okladac po plecach i w kocu udalo nam sie ugasic ta "zywa pochodnie". Na szczescie nic nikomu sie niestalo tylko kolega byl troche poobijany. Ale o dziwo na jego kurtce niebylo sladu tego dramatycznego wydazenia, ktore moglo zakonczyc sie tragicznie. Teraz sie z tego smiejemy, gdy wspominamy stare czasy. Acha, a butelka i tak niewybuchla.

Historia II

Z ta sama paczka poczlismy tym razem na hangar polozony przy "poligonach". "Nasz" hangar jest 1-pietrowa budowla, przy czym jak sie wchodzi do niego to ma sie wrazenie jakby tego pietra nie bylo (brak podlogi oddzielajacej pietra, tylko same belki). Hangar byl miejscem zabaw w berka, chowanego. Bedac tam z kolegami wszedlismy na 1 pietro tejze budowli by sie schowac. Wtedy to wyskoczyl stroz, a my glupki zamiast dac sie zlapac pobieglismy po tych belkach, ktore mialy 20 cm szerokosci i byly zawieszone 6 metrow nad ziemia, bieglismy tak przez cala dlugos hangaru (okolo 70 metrow). Na szczescie nikt niespadl i stroz nas niezlapal. To bylo cos.

Jak mi sie cos jeszcze przypomni (a przypomni napewno) to napisze.

Acha drogie dzieci nieprobujcie powtarzac moich bledow, moze stac sie wam krzywda
Mroczniejszy od ciemności, głębszy niż najczerniejsza noc, czerwieńszy od krwi, zaklinam cię, o Tytanie, który zatonąłeś w cieniu upływającego czasu... Każde zło ,które stanie na naszej drodze połączonymi siłami zniszczymy!
kudlaty jest offline   Odpowiedz z Cytatem