Zobacz pojedynczy post
stary 05-06-2009, 16:01   #54
Alanus Lutinum
Użytkownik Forum

Alanus Lutinum's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
Alanus Lutinum ma numer GG 6972780
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez toudi96 Pokaż post
ci którzy przezywają Tibię tzn. że jest głupia i najgorsza bo zaczęli grać jak zaczęły się updaty
ja gram z początków tibia 7.5 i gdyby porównać tamte czasy z obecnymi to widać spoooore zmiany

gdy pierwszy raz usiadłem przed tibią cieszyłem się że można fajnie pograć, pogadać z ludźmi i cieszyć się grą
przez tyle lat Tibia stawała się coraz to mniej sławna
pamiętam jeszcze jak Venore było całe pełne, nie było miejsca w dp, amazon camp był wiecznie zajęty, a teraz? ludzi w Venore i nie tylko w nim, ubywa bo coraz to nowsze updaty. Wkrótce w tibię będzie grać mniej niż 10 000 osób.

nie wiem po co Cipsoft robił tyle tego
powinna być jedna mapa i wszyscy powinni posiadać równe prawa
Jest więcej lokacji, więc ludzie się rozproszyli po nich.

Klimat to klimat, zmienna rzecz.

Nie rozumiem was. 90% rzeczy ze starej tibii można robić na tej nowej, te 10% to wkurzające błędy. Tak samo, facc area zostaje zawsze taki sam, nie zmienia się, więc po co się pchacie na nowe nieklimatyczne tereny skoro macie za darmo cały facc area do dyspozycji? Są dwie części gry, mechaniczna i klimatyczna. Są tacy którzy dzielą się na obydwa i tacy którzy wybierają jedno, da się zrobić i to i to, a wbrew pozorom każdy gracz urządza sobie tibijskie zabawy. Moi koledzy dużo expili, graliśmy nieklimatycznie, używając nieklimatycznych określeń, używaliśmy spoilów, ale kiedy co do czego przyszło, bawiliśmy się. Spotykaliśmy się na gry w piłkę (tak, 50+ levele), zwiedzaliśmy zagadkowe miejsca, bawiliśmy się w domku, gadaliśmy, robiliśmy questy bez spoilerów, czytaliśmy tibijskie książki... Łączyliśmy to i to, zawsze tak było w tej starej tibii i w tej nowej. Myślicie, że w starej tibii był tylko klimat? Mylicie się. Przypomnijcie sobie swoje wspomnienia, też stawialiście dużo na rozwój postaci, każdy dużo grał mechanicznie. W tej nowej tibii jest taka sama ilość mechaniki co klimatu, większość tego nie zauważa.

Nowe miejsca są klimatyczne, barwne i ciekawe, mają nowe zagadki jak i część mechaniczną - odpowiednio skonstruowane miejsca expienia, wartościowe questy itd.

Na koniec dopowiem: idę wbić lvl moim 50 knightem na potężnym smoku, oczywiście za pomocą mojego nowego gigantycznego miecza, tylko żeby manasów nie zabrakło.
Alanus Lutinum jest offline