Kilka slow odemnie...
Do gry zachecila mnie recenzja w majowym nr. CD-Action. Do tego dochodzi masa filmikow ktore obejzalem na You Tubie, screeny i wypowiedzi graczy.
Dla tego chce sie z wami podzielic ta gra.
Wstep
Gra typu MMORGP/FPS wyprodukowana przez Masang-Soft, gdzie glownym watkiem sa statki kosmiczne.
W grze gdzie niegdzie przeplataja sie elementy z mangi i anime (szczegolnie wyglad postaci i typowe mechy pod postacia mysliwcow), lecz mam nadzieje ze nie odstraszy to graczy ktorzy nie sa zwolennikami tego klimatu, bo graficznie nie jest cukierkowa jak wiekszosc tego typu tytuly.
Gra jest 3D, bez oplat abonamentu.
Klijent i instalacja
Na samym poczatku sciagamy
klijenta ze stronki: www.airrivals.net.
Podczas pobierania bierzemy sie za tworzenie konta (podajemy login, adres pocztowy na ktory zostanie przyslany link aktywacyjny i haslo do naszego konta).
Gdy gra sie w pelni pobierze, instalujemy ja wedlug naszych upodoban (wymagania potrzebne do instalacji podane sa na glownej stronie gry).
Wybor postaci
Po zalogowaniu sie wybieramy serwer na ktorym chcemy grac (nie polecam Helix'a, podobno jest juz pelny i nie da sie na nim grac, za to slyszalem ze na Orionie jest garstka polakow).
Po wyborze serweru, przychodzi nam zrobic swoja postac i wybrac statek. W dolnym okienku mamy avatar naszej postaci i dowolnie mozemy ja zmienic (do wyboru jest rowniez plec i w zasadzie dziewczeta ladnie sie prezentuja <loli>).
Nastepnie wybieramy pojazd ktory jest niezbedny do wyruszenia w miedzy galaktyczna podroz.
Do wyboru mamy cztery rodzaje statkow.
1. A-Gear - raczej powolny i malo sterowany latajacy czolg.
2. B-Gear - swietny bombowiec.
3. I-Gear - szybki i zwrotny mysliwiec.
4. M-Gear - twardy i mocny okret sluzacy innym jako wsparcie.
Rozgrywka
Nadszedl czas a by zanuzyc sie do swiata gry.
Potencjalnie swiat i cala mapa z tego co slyszalem od kumpli jest durza i zroznicowana.
Na samym poczatku czeka nas tutorial, ktory pomoze nam zapoznac sie z zasadami panujacymi w grze.
Po tutorialu jestesmy tak jak by wolni. Mozemy wybierac misje dzieki ktorym zdobywamy zloto, mozemy skierowac sie do sklepu, gdzie po zakupie czesci ulepszymy nasz statek lub po prostu udamy sie w kierunku expowiska gdzie bedziemy nabijac level.
Zdobywanie kolejnych poziomow jest bardzo istotne poniewaz wplywa to pozniej na nasze "zdolnosci" pojazdu. Mamy wiekszy taka, mozliwe sa lepsze akrobacje i uniki jak rowniez tarcze ktore beda nas bronic przed pociskami.
Strona glowna:
www.airrivals.net
Informacje na temat typow statkow zaczerpnolem z nr. 05/2009 CD-Action
Btw.
Jesli macie jakies pytania to kieruje was na fora, bo jak narazie zaczolem sie zapoznawac z ta gra, wiec ciezko bedzie mi odpowiadac na niektore pytania.