Niektorzy pisza tutaj takie bzdety, ze glowa boli. Nie wnikam w to czy SoFQ istnieje, czy da sie go zrobic, czy istnieja inne nieodkryte questy, ani nie neguje ich poszukiwan, a nawet sie ciesze, ze w czasach dzieci-expa-na-godzine sa tacy, ktorzy sie tym zajmuja. Chociaz mozliwosc zdobycia ss/sof na rooku, czy tez dostanie sie do mino maga wydaje mi sie malo prawdopodobna, przeciez zgodnie z fabula sword of fury jest tylko jeden, wlasnie ten, ktorego mozna zobaczyc na wysepce, a mino mag zamknal sie od wewnatrz magią, natomiast jego teleport prowadzi do mintwalin. Ale mniejsza o to.
Nie moge sie tylko nadziwic jak niektorzy pisza tu, tak jakby rozwiazali wszystkie mozliwe questy zjadajac przy tym wszystkie rozumy, nie poslugujac sie oczywiscie zadnym spoilerem. Po co piszecie jakies glupoty w stylu "tak, mam super wiedze, a ty nie jestes godzien zeby ja dostac, wiec sie zamknij", albo "rozwiazalem tego questa, ale nie powiem jak, bo jestescie za glupi". Kurwa no, jak go rozwiazales, ale nie chcesz sie tym dzielic, to po co piszesz, ze to zrobiles? Chcesz byc znany jako ten, ktory zdobyl sof (czy tam cos innego), to powiedz jak to zrobiles/pokaz go/daj dowod, bo inaczej nikt ci nie uwierzy i tylko wyjdziesz na idiote. A jesli nie chcesz to nie wlaczaj sie w ogole do dyskusji i nie dawaj zadnych durnych wskazowek, bo i tak nikt z nich nie skorzysta nie wiedzac nawet czy sa prawdziwe, po to zeby nie brnac niepotrzebnie w slepa uliczke. No chyba, ze ktos z tych waszych fanow, ktorzy pewnie na mnie wjada po tym poscie, ale watpie zeby tacy ludzie, ktorzy daja sobie w taki sposob zrobic wode z mozgu beda w stanie cos osiagnac.
Przytocze tez kilka tekstow jednego z takich wiem-nie-powiem, Piombona, ktorego chyba kazdy tutaj zna (pisal mi to, w trakcie naszej wymiany zdan na pw)
Cytuj:
A propo SoFQ - nigdy nie mówiłem, że go wykonałem. Nie oznacza to jednak, że nie mam do tego niezbędnej wiedzy. Pamiętaj także, że wiele ważnych rzeczy w Tibii respi się raz na 6 miesięcy, a co gorsza noobek może je wrzucić do wody. Ja właśnie miałem prawie wszystko zrobione na podstawie spoilera, którego otrzymałem od zaufanej osoby, która współpracowała z organizacją, której macierzą jest CipSoft. Nadszedł UpDate - wyruszyłem na eksplorację ostatniego elementu. Wiedziałem, że mam jedną, jedyną szansę. Wkońcu znalazłem, a obok niej noobek. Ganialiśmy się, ale po długiej walce wrzucił xxx do wody. =]
|
Przeciez to jest zalosne, cala ta historyjka o wyciekach z jakiejs tam organizacji, o noobku, ktorzy rzekomo przeszkodzil w zdobyciu sofa, wrzucajac jakiegos smiecia do wody. Zreszta jak mozna mowic, ze ma sie informacje potrzebne do wykonania jakiegos questa, skoro jeszcze sie go nie wykonalo, a co za tym idzie, nie mozna potwierdzic ich autentycznosci.
Na pytanie, dlaczego nie sprobowal po kolejnych 6 miesiacach otrzymalem rownie smieszna odpowiedz.
Cytuj:
Chętnie bym to zrobił, gdyby nie fakt, że do tego czasu od tamtej pory moje łącze internetowe uległo drastycznej zmianie i z przysłowiowego "kabla" skończyłem na bezprzewodowym modemie.
|
Nastepnie na zdanie: "nie mow mi, ze tylko z powodu swojego internetu nie dokonczyles questa, nad ktorym pracowales miesiacami (latami?) i rzekomo zadawales sobie trud spisujac notatki na stu piecdziesieciu stronach A4", odpowiedzial odwracajac kota ogonem:
Cytuj:
Posłuchaj mnie teraz uważnie proszę. Miecz Furii to bardzo mała część artykułu. W większości jest to 469 i 4 6 9. Cały trud zadawał sobie Łukasz. On przed swą śmiercią wysłał do mnie list z ważnymi hintami do sekretów. Nie zajmuję się Rookiem - to był krótki okres czasu.
|
Dajcie spokoj, no. Wiekszosc z tych krzykaczy, ktorzy na kazdym kroku staraja sie pokazac swoja wielkosc, niesamowita wiedze i pochwalic sie rozwiazaniem jakiegos nieodkrytego questa wie niewiele wiecej niz przecietny mieszkaniec Carlin. Natomiast pozostala mniejszosc moze i ma duza wiedze, ale nigdy dzieki niej nic nie osiagnela, czego nie moze przebolec, wiec stara sie ludziom wmawiac, ze jest inaczej (czesc Piombon!), albo stara sie robic ludziom pranie mozgu, zeby im powciskac za tysiace zlotych jakies spoilery ukryte w lamiglowkach zapisanych na 1992 stronach A1 (czesc Piombon!2).
a tak poza tym:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez <hmm>
Jeszcze wam nie zbrzydlo wdawanie sie w nic nie wnoszace dysputy z ludzmi pokroju Heatvich, DK-LOG i Beh0lder?
(...)
Boh'y kazdy idiota potrafil zdobyc.
SoF'a jeszcze nikt nie DOTKNOL ;>
|
Mozesz jednym zdaniem swojego posta przekonac ludz, ze jestes inteligentny, ale niestety z nastepnym zdaniem prawda wyjdzie na jaw.