Temat: Manga&Anime
Zobacz pojedynczy post
stary 08-06-2009, 01:50   #10331
Corgar Frizz
Użytkownik Forum

Corgar Frizz's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa

Corgar Frizz ma numer GG 919691
Domyślny

Uff.. Clannad After Story skończony. Nie spodziewałem się czegoś takiego po tej serii. Mimo że momentami lekko przejaskrawiona, to jednak bardzo mi się podobała. Muzyka i kreska stoją na bardzo wysokim poziomie. Dziewczyny wyglądają ślicznie, Nagisa momentami przypomina Yui, a opening jest po prostu genialny. Lubisz anime z dziewczynami o smutnych oczach? Clannad AS to świetny wybór.

Nie otwieraj, chyba że już widziałeś AS
Ukryty tekst:

Podobały mi się zmiany nastrojów. Jeden odcinek był świetną komedią, podczas gdy następny już był dramatem. Zaskakujące jest to że nawet po niezwykle smutnych i przygnębiających momentach seria dalej potrafi rozśmieszyć. Na początku myślałem że autorzy przeginają sprowadzając na Tomoye kolejne tragedie, ale na szczęście wszystko ładnie się wyjaśniło w finałowym odcinku. Jest kilka niezłych zwrotów akcji, a po śmierci Nagisy nie mogłem uwierzyć w to na co patrzę ;p Zabawne... wszyscy się pogodzili ze śmiercią Nagisy, tylko biedny Frizz zastanawiał się przez 7 epów co by było gdyby nie umarła. Ale ja lubię wpadać w stan melancholii więc można to zaliczyć jako wielki plus. Mimo że od pewnego momentu odrobinę schematyczna, to zakończenie mnie zaskoczyło i miałem mnóstwo radości z happy endu. Początkowo myślałem że gadanie Tomoyo o tym że nie powinien spotkać Nagisy pozostawi niesmak do tego anime, jednak Nagisa ładnie go spieprzyła i wszystko skończyło się tak jak powinno. Wracając do wątku humorystycznego. Sunohara, duet Akio i Sanae oraz Fu-chan naprawdę dają radę. Zwłaszcza reakcja Sanae na żarty na temat jej wypieków.

Teraz się chyba za Kannagi wezmę.

EDIT. Rayz0r właź na gg, nie mam z kim gadać.

Nipah~!
Frizz-kun

I am bone of my Keyboard
Internet is my body and Site is my blood
i have created over a thousand threads
unknown to mods nor known to spammers
have withstood the flames of many flamers
yet those flamers cant do anything
so as i create

Unlimited Topic Works

わたしのパン... わたしのパン...

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews