Zobacz pojedynczy post
stary 08-06-2009, 20:47   #79
Alora
Użytkownik Forum

Alora's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Daleko Daleko

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Iridia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nonex Pokaż post
Bardzo ładnie napisany artykuł Cipsoft i nie wielka garstka graczy podchodzi do Tibi w stylu RP (role-playing) i robią to dobrze tak jak trzeba to robić. To wy matoły niszczycie klimat gry a potem płaczecie ze gra nie ma już tego samego klimatu bo zamiast wyruszyć z towarzyszem spod baru Carlin zmierzyć się z groźnym smokiem i przeżyć przygodę cieszyć się zwycięstwem i nagrodą z jego martwego ciała to wy "huncicie hordy smoków dających 700 expa i jeszcze mówicie ze jesteście na minusie bo manasy się skończyły" ludzie ogarnijcie i grajcie w Tibie z wyobraźnią!

Nie gram w Tibie nie dlatego ze od 7.6 to syf i jest pełno dzieci które mysla ze RP to royal paladin HAHA tylko dlatego ze już nikt prawie nie gra RP i nie odgrywa ról w tej dobrej grze mmorpg zaznaczam ze Tibia to gra RPG a wy nie macie nic wspólnego z graniem w stylu RPG

Powiedzcie mi ilu z was czytało Tibijskie książki i rozmawiało z npcami na tematy Tibi o których nawet pojęcia nie macie. Otwieracie solucje do questow i jazda a fabule tych questow macie daleko w dupie! Nie które questy RPG sa w Tibi a wy nawet nie macie o nich pojecia bo nagroda za nie jest Jakis wyjebany itemek ani ozdoba ale sama przygoda przeżycia tych niesamowitych lokacji i ekstremalnych walk. Teraz gracze exp exp exp kasa kasa i PvP żal mi was bo większość z was to dzieci a to podobno dzieci maja największa wyobraźnie której w Tibi brak...

Więc nie w*****ajcie mnie i prawdziwych starych graczy i tych którzy ciągle graja RP ze cipsoft zjebał wam Tibie bo zrobiliście to wy sami... I już nie da się uratować tego nawet na serwerach Non-pvp gdzie klimat właśnie jest najwazniejszy dawno poszedl w zapomnienie na rzecz itemow kasy i expu.
Pamiętam czasy szkole kiedy gralem w Tibie i przeżywałem te wspaniale przygody na codzien epickie opowiadania i walki z Faraonami. Dziś tez to jest ale nikt juz na to nie patrzy>

Wątpię by wielu z was znało Fabule Questu POI albo ogólnie Tibi i ich największych questów nawet Anhi HAAH dla was to tylko juz itemy . ZAL MI WAS I APELUJE grajcie z wyobraźnią i odgrywajcie role nawet podrzędnego rybaka który łowi ryby kolo rzeki Thais i jest dla was NOOBEM ALE JA WAM MOWIE TO ON WŁAŚNIE JEST PRAWDZIWYM GRACZEM lepszym od was... Nie chce nikogo urazić bo wierze ze nie którzy z was sie zmienia i zmienia podejście do Tibi spróbujcie a jak wam nie wyjdzie to kupcie sobie zioło i spróbujcie jeszcze raz jak wam to nie pomoże to idźcie dalej huncic i wbijać nowe 200lvle.

I niech nikt nie wazy się mi odpisywać riposty jesli nie przeczytałeś ze zrozumieniem całego mojego postu bo znajdę , zabije i spale na stosie...

Skrzynkę piwa temu Panu! A tak przy okazji to klimat budują gracze. Miliardy razy było to wałkowane na forum. Jeżeli sami nie zbudujecie klimatu, to go nie dostaniecie. Drugą stroną medalu jest też to że CipSoftowi nie chciało się przez lata ruszyć tyłka. Moim zdaniem najlepsza Tibia to ta sprzed epoki wandów/souli. Knightowie czekali na Uhy aby epxić, palki pomalutku expiły a sorki całe dnie robił SDki czy też inne runy aby móc chwile lecz niezwykle szybko przyexpić i wszyscy wracali do swoich zajęć. Knight zbierał na Uhy, palek tłukł GSy a Sork + Druid robili runki. Co do samej mechaniki to wydaje mi się że nie jest ona przystosowana dla postaci ponad 200 lvlowych. Komizmem jest że 200+ lvlowy knight przy waste czy też nie ale spokojnie może sobie polować na respawnie demonów. Tibia zbyt szybko się rozrosła a Cipsoft nie nadążył wprowadzać zmian. Teraz próbują nadrobić stracony czas bo kryzys i konkurencja nie śpi...Zobaczymy cóż z tego wyniknie. Aha i dobra rada słuchajcie Vila ten gość zawsze miał coś ciekawego do powiedzenia.

Pomóż głodnym dzieciom!
Alora jest offline