Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Otakuma
A nie da się tego naprawić bez formatowania całego dysku? Na drugiej partycji mam prawie wszystkie pliki, które są dla mnie bardzo cenne a na razie nie mam ich gdzie przenieść.
|
Nie, zresztą mimo to nie gwarantuje że i tak będzie Ci to działać.
Jeszcze tylko pytanie uzupełniające.
Jak wygląda ten reset, otrzymujesz BSODA?(blue screen of death) czy po prostu gaśnie i już?, prosiłbym abyś się upewnił, gdyż to ważne, przy restarcie kompa naciśnij f8, tam będzie opcja "Wyłącz Uruchamianie automatyczne po błędzie"
Powinien Ci sie wtedy zatrzymać na bluescreenie, jeżeli nadal jednak będzie się tylko restartował, to znaczy że będzie trudniej.
Ponieważ mówisz że problem zaczął się od dysku, konieczne z mojej strony jest zadanie pytania czy po formacie instalujesz takie programy jak alcohol lub daemon tools, nie raz się już zdarzało że jedna wersja źle działa z którymś napędem, i dochodzi do tego że wysiada nam od tego system.
Przygotuj sobie także jakiś system live-cd, ubuntu może być jak miałeś już styczność z linuxami, jeżeli nie, to może bartPE oraz pendrive.
Jeżeli będzie to bluescreen, to po restarcie jeżeli nie będzie się włączał - nie formatuj, załaduj system, o którym wspomniałem wyżej, i wejdź w \windows\minidump i wrzuć na pendrive plik, który tam ujrzysz.
Jeżeli będzie to dla Ciebie za trudne, poproś kogoś ze znajomych.