Zobacz pojedynczy post
stary 15-06-2009, 22:29   #19
Ghernie
Użytkownik Forum

Ghernie's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2008
Wpisy bloga: 12

Domyślny

O ile dobrze mi się wydaje, postać nie musi być moim odwzorowaniem...

Imię Postaci:
Heiteno

Młoda, kobiety się o wiek nie pyta więc nie sprecyzowuje.

Historia Postaci:
Rozpieszczona dziewucha z bogatego rodu. W jakiś tam, nieistotny sposób trafiła na bruk. Oczywiście jak każda piękna dziewka (D-z-i-e-w-k-a, nie mylić z dziwką) dostawała fory, które oczywiście wykorzystywała. Zyje tylko dzięki okłamywaniu i oszukiwaniu ludzi, czyli normalka. Nigdy nie uczyła się walki, możliwość zranienia swojego ciała ją przeraża, choć wątpię by w krytycznej sytuacji stała bezczynnie. Do Ravenscarii została sprowadzona przez swojego narzeczonego, z którym miała żyć w bogactwie do czasu jego "rychłej śmierci". Pojechali w sprawach służbowych. Niestety on był sprytniejszy i umarł przed małżeństwem, najprawdopodobniej dorobił się zbyt dużego majątku, więc w miejscu takim jak to jego przeciwnicy mieli ułatwione zadanie. Tak czy inaczej, cały majątek przeszedł na jego siostrę. Gdyby tego było mało, Hei została oskarżona o morderstwo, przez co jej plan został całkowicie zrujnowany, na szczęście udało jej się zatrzymać to co dał jej przed śmiercią. Nie może przez to wyjechać do żadnego innego miasta, bez konsekwencji złapania i skazania na śmierć. W akcie desperacji postanowiła zostać tutaj.
Nie ma określonych celów, ani marzeń. Chciałaby tylko spędzić resztę swojego życia w luksusie i rozpychu... jak każdy.
Aktualnie żyje w pokojach wynajętych w karczmach, lecz większość wartościowych rzeczy trzyma zadepozytowane w bezpiecznym miejscu.

Ekwipunek Postaci:
Zapas pieniędzy, 2 wytworne suknie, piękna biżuteria, kilka zwykłych ubrań i inne. "artykuły kobiety", oczywieście na koszt nieboszczyka.
Nie posiada żadnej broni, zbroi itp. przedmiotów. Sądzę, że nie byłyby jej potrzebne.

Umiejętności Postaci:
1. Bardzo Dobra - Empatia (Myślę, że nie muszę wspominać o nieprzeciętnej urodzie, prawda?)
2. Dobre - Kradzież, Blef (w tym zrzucanie winy), *Ukrywanie się, małych jak i tych trochę większych skarbów
3. Przeciętne - Gadka, wiedza
4. Niezłe - Hazard
*(Z tego powodu, że te "umiejętności" nie są zbyt "wybitne", dodałem 3'cią "umiejkę" w zakładce Dobre, oczywiście kosztem przeciętnych i niezłych)

Sposób "walki":

Próbuje unikać jakichkolwiek otwartych starć. Preferuje raczej metodę "otruć lub zabić sztyletem, tak by nikt niczego nie podejrzewał". Nie ma najmniejszych szans w starciu z bronią białą.

Cechy Postaci:
Brak pomysłu, na podstawie opisu można się domyślić

Wygląd Postaci:
Jeśli zatwierdzisz postać to zrobię outa. Wyobrażam ją sobie jako jasnowłosą kobietę... z resztą, zobaczysz!

Sposób prowadzenia:

Proponowałbym coś typu podpierania się innym bohaterem w obronie własnej. Przed policją, płatnymi zabójcami, itp. Jeśli nie przypadnie Ci to do gustu, to wiadomo, że moja postać dalej nie przejdzie.

P.s.
Miłoby było gdyby to jednak wystartowało, trochę się namyślałem (Aż nie możliwe, nie?).

Zmieniłem trochę opis, by bardziej pasował do świata gry.

Ostatnio edytowany przez Ghernie - 15-06-2009 o 23:37.
Ghernie jest offline   Odpowiedz z Cytatem