Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Decade
jakby tak bylo to nikt by nie uzywal jednoręcznego + tarcza.
avenger ma 38 defa, emerald sword + mms oraz Sov + mms maja 40 defa,
ale zapominacie o tym ze gdy uzywasz miecza dwurecznego to skillem który cie chroni jest skill sworda, a jesli uzywasz tarczy, to chroni cie skill shieldingu. A kazdy normalny gracz ma zazwyczaj kilka punktów większy skill sworda(czy axe, czy club jesli ktos uzywa), więc moze wyjsc na to ze avenger bedzie mial lepszego defa niz mms + emerald/sov. Tyle ze broni nas przed jednym potworem avenger. Ale dla gracza ktory nie jest botem, a jednoczesnie biega sobie wokol potworow zeby nie zasnac przy expieniu to chyba nie jest problem.
ja na elysii kupilem kiedys avenger za 30 k dla kolegi. Ale elysia to PVP, tu nie kazdy ma mozliwosc zrobic POI. Na swiatach no-pvp avenger moze faktycznie kosztowac 15 K bo nie ma co z nim zrobic. Ale za arbalest (dla siebie) zaplacilem az 75 K, takze kusze są bardziej w cenie niz miecze z poi.
|
Jak vil.
Sprawdzales? Nie? Dziwne, bo ja jakos testowalem avengera na dwoch 100+ek i dalej twierdze, ze ave broni przed atakami dwoch potworow.I wole pomykac z avengerem niz mmsem i jakims mieczem. Zakladam fireborna do tego i takie rozwiazanie mi sie podoba. I zauwazam wieksza roznice w hitach, ktore zadaje, niz otrzymywanych przy ukladzie mms + jakas bron.