Zobacz pojedynczy post
stary 19-06-2009, 14:29   #185
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Moja przygoda z Tibią zaczęła się, gdzieś w wersji 6.5+.
Przez ten czas Tibia zmieniła się diametralnie, właściwie, nic nie jest takie jak było kiedyś. Chciałbym Wam trochę przybliżyć na czym polega dzisiejszy problem.

Był taki UPdate, tuż po Tibii 7.6, gdzie wprowadzono bardzo idiotyczną opcję, czyli Hot-Keys, od tamtego momentu, klimat gry się zmienił.
Zabijanie graczy, straciło na wartości i nie potrzebne były duże umiejętności.
Kultura i klimat rozmów, czy po prostu stania przed depo, zatracił się w dzieciach neostrady. Co ciekawe, update w którym wprowadzono różdżki, miał być klapą, ale gdy patrzę na to z perspektywy czasu, uważam, że to była dobra zmiana.
Jak wiadomo dzisiejsza Tibia, to botowanie, Hot-Keys PvP, dzieci neostrady.
Ale nie BYŁO by tego, gdyby nie wprowadzono głupich "gorących kluczy", dlaczego miały one takie znaczenie? A dlatego, że dzisiejsze boty, opierają się głównie na Hot-Keys, co prowadzi się do opcji ich używania.
Gdyby ogłoszono, że zostaną one wycofane, pewnie poszła by fala gniewu od dzieci botów i neostrady, ale jestem pewny, że stara gwardia graczy [w tym ja] wróciłaby do gry, klimat Tibii znów by wrócił, odpadłyby dzieci.
Zostaliby najlepsi gracze. Pomyślcie tylko Pits of Inferno Quest czy Inkwizycja bez używania Hot-Keys, rycerz uzależniony tylko od sio druidów, druidzi i magowie muszą ręcznie się potować, byłaby to największa rewolucja Tibijska w historii, ale jak wiele osób twierdzi, że Tibia traci klimat poprzez każdy UPdate, otóż mylicie się, bo klimat gry zależy od ludzi grających w nią, a gdyby dzieciaki odpadły, wtedy klimat i kultura by powróciła.

@Topic
Nowy updata osobiście mi się nie podoba. Scyzoryki czy jakieś wędki, to zwykłe bajery, które pokazują, że średnia wieku grających w nią ludzi wynosi ok. 13 lat.
CIP-Soft powinien zająć się ulepszeniem silnika, mniej lagów.
Kolejne usprawnienia, powinny polegać na dodaniu nowych miejsc do polowań.
Nowych wypraw czy zagadek. A nie jakiegoś pixelowego "scyzoryka".
Zmiana depotów i miast, dodanie do nich banków jest śmieszne. OTS.
Jeżeli w zimowym UPdate dojdą NPC z potami czy ekwipunkiem, to będzie koniec Tibii.
I to co mnie najbardziej rozśmieszyło i jeszcze bardziej oddaliło od chęci gry, to "śluby" pixelowa miłość, po prostu tragedia. Strój dla nowożeńców...
Ludzie, albo gramy w grę, alby w "randkę w ciemno".

To tyle ode mnie. Pozdrawiam. BaxCrow
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.
BaxCrow jest offline