Zobacz pojedynczy post
stary 19-06-2009, 23:41   #140
Diego_Zszywacz
Użytkownik forum

Diego_Zszywacz's Avatar

Data dołączenia: 09 11 2007
Lokacja: Skrzyszów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Diego'os
Profesja: Elite Knight
Gildia: Mayaheine
Świat: Refugia
Diego_Zszywacz ma numer GG 6275078
Domyślny

Hmm no ciekawa hipoteza ale malo prawdopodobna moim zdaniem:

-zwykly smiertelnik "nie programujacy" nie wie o liczbie 42 wiec to byl by quest z ulatwieniem dla programistow? o.O (Cipsy lubia znajomych po fachu? ;p)

-tez zajmuje sie programowaniem i nie wpadl bym na to ze liczba 42 moze byc jak kolwiek zwiazana z rozwiazaniem nawet gdybym o niej szlyszal ;p

-jak dla mnie z wszystkich proponowanych rozwiazan najbardziej realne sa 2:
albo w danym dniu ustalona jest kombinacja dajmy na to 1,2,3,4,5 i czeba jechac za koleja wszystkie mozliwe kombinacje by trafic ta odpowiednia
albo za kazdym razem kombinacja zmienia sie na inna i najlepiej za kazdym razem wklepywac ta sama i moze wkoncu sie trafi

Co do polaczenia losowosci 6-tego switcha i prawdopodobienstwa trafienia odpowiedniej kombinacji - quest bylby teoretycznie niewykonalny bo jesli juz nawet zrespi sie ten 6-ty switch to mamy z nim ponad 700 kombinacji jak to ktos juz pisal, kazka kombinacja co 5 min to jest jakies 58 godzin lazenia wkolo drzewka. Gdyby kombinacja byla z gory ustalona i wystarczylo wklepac jedna z 720 mozliwych zakladajac ze switch zrespil by sie odrazu po ss gracz mial by 50% szans ze po calej dobie przed kompem trafi odpowiednia kombinacje.
Jesli za kazdym razem kombinacja jest inna to 50% szans spada prawie do zera

Quest zaraz po update byl dziecinnie prosty wiec watpie ze CipSoft nagle zmienil zdanie na prawie nie wykonalne wiec teoria z 6-tym switchem wydaje mi sie bledna zas najprawdopodobniejsza jest ta gdzie za kazdym razem kombinacja jest inna - nie za latwo nie za trudno w sam raz jak na demon legi

Takie jest moje zdanie na temat dostania sie do demon oaka ale nie twierdze ze mam racje w tej sprawie (moze jedak CipSoft jest nie normalny i quest nagle stal sie w praktyce niewykonalny)

Ostatnio edytowany przez Diego_Zszywacz - 19-06-2009 o 23:45.
Diego_Zszywacz jest offline